Délmagyar logó

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -4°C | 1°C

Fedett uszodáról álmodnak Szentesen

Szentes - 8,4 millió forint önerőből, és nagyobb pályázatok segítségével újítják meg jövő év elején a szentesi strandot. 2014-re pedig szintén pályázati segítséggel, több mint 1,5 milliárd forintból fedett uszodát építenek.
Többször tárgyalta a városi fürdőfejlesztési terveket a helyi képviselő-testület. A decemberi ülésen is téma volt a fürdő rövid távú műszaki fejlesztése. A Szentesi Üdülőközpont Nonprofit Kft. összeállította a legfontosabb feladatok listáját. A 28, illetve az alternatívaként benyújtott 21 milliós fejlesztési tervek – a közben kiírt, magyar–román, határon átnyúló pályázati lehetőségeknek köszönhetően – végül csak 8,4 millió költséget rónak a városra. A munkálatokat jövőre elvégzik. A fejlesztési elképzelések között szerepel az öltözőépület vizesblokk részénél jelentkező átnedvesedés megoldása szintcserével és a nyílászárók cseréjével, a 33-as medence burkolásának, szintezésének befejezése. Kijavítják, kicserélik a medence körüli burkolatot. A világítás karbantartását a sportfejlesztési programtól elnyert pályázatból végzik el. A szükséges műszaki munkálatok közé tartozik a termálmedence burkolatának javítása, az üdülőházak bútorcseréje, a 25 méteres medence fejlesztése élményelemekkel, a kemping aszfaltozott útjának befejezése, a kempingbejárat és a recepció átköltöztetése, a teniszpálya minimális felújítása, a kempingterület parcellázása, valamint a 25-ös és a 33-as medence közti közműalagút feltárása is.

Igyekeznek megteremteni az anyagi alapjait a fedett uszodának, a város régi álmának – tudtuk meg Szirbik Imre polgármestertől. Az elképzelés mögött felsorakozott egész Szentes. A civil és sporttársadalom egyként akarja a fedett uszodát, amely három egymásra épülő, egymást kiegészítő pályázat, projekt eredményeként valósulhat meg. Először, mintegy előzményként, a régi 50 méteres medence újul meg (nem ezt fedik be), majd a fedett létesítmény gépészeti kiépítettségének feltételeit teremtik meg. A költségek fedezésére a társasági adó sportcélú, létesítményfejlesztésre használható részét is igénybe akarják venni – ezért egyeztetnek a felajánlásokról a cégekkel, vállalkozásokkal. 2006 óta 700 millió forintot különítettek el erre a célra. Ebből a közelmúltban 100 milliót elköltöttek felújításra, korszerűsítésre. Mindehhez társul a társasági adónál, létesítményfejlesztés esetén a kötelező 30 százalékos önrész, így a fedett projekt büdzséje több mint 1,5 milliárd forint lehet – magyarázta a polgármester. – A következő év a pályázatok előkészítésével, írásával telik, de reményeink szerint 2013-ban startolhatnak a munkálatok, és 2014-re megvalósulhat a ligetben a fedett uszoda. Így 50-szer 25 méteres medencével, teljesen új vízfelülettel gazdagodhatnak a strand látogatói, az úszók és a vízilabdacsapatok – összegzett Szirbik Imre.

Olvasóink írták

  • 2. gbruno 2011. december 27. 14:50
    „Ó hogyne. Hogy aztán három medencében ne tudjon úszni az, aki jegyet vesz. Röhej. Állítólag délben van egy másfél óra, amikor nincs edzés a 33-asban, akkor lehet ott úszni. Ugyan, ki fizetne azért, mert minden a vizilabdázóké! A szentesei strand vezetését pedig simán fel lehetne nyomni a fogyasztóvédelmi főfelügyelőségen, sehol nem közlik ugyanis, hogy tele mind a két medence, az egyikben a vízilabdázók, a másikban az iskolák. Persze, hogy nincs semmi turizmus Szentesen, erre nem megy oda senki.”
  • 1. nie 2011. december 27. 14:30
    „Remélem megvalósul ez az álom, jó lenne! De az is, ha szabadon, edzésmentes medencében is tudna úszni, aki szeretne, és akkor, amikor megvette a méreg drága belépőt.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sinka húzós sivatagi kalandja: szentesi erőművész a Budapest–Bamako-ralin

Ezúttal nemcsak izmaira, hanem vezetési rutinjára, összpontosítására is szüksége lesz Sinka Zsolt szentesi erőművésznek – januárban nekivág a Budapest–Bamako-ralinak. Tovább olvasom