Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 12°C Még több cikk.

Fegyházat kapott a sorozatbetörő

Szentes - Ítéletet hirdettek tegnap a szentesi bíróságon a sorozatbetörésekből élő helybeli H. I. ügyében. A fiatal férfiról megírtuk: telephelyekre, kocsmákba, fóliasátrakba járt be, hogy onnan bármilyen, pénzzé tehető holmit magával vigyen.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

Most közel félszáz ügyét vizsgálták egy eljárás során, ezek közül volt, amit elvállalt, másokat pedig nem.

Berkes Tamás bíró azt mondta: azokkal a vádpontokkal kapcsolatban, amelyeket a vádlott következetesen tagadott, ráadásul egyértelmű bizonyíték sem volt ellene, fel kellett, hogy mentse, az esetek jó részében azonban bűnösnek találta. Súlyosbító körülménynek tekintette, hogy a férfi többszörös visszaeső, börtönben is járt már néhányszor, némelyik cselekményt feltételes szabadsága alatt követte el, és általában bűnözői életmódot folytat.

Enyhítette az ítéletet, hogy az ügyek javát beismerte, kisgyermekről kell gondoskodnia, sok betörés kísérleti szakaszban maradt, és néhány okozott kárt megtérített. A bíróság mindezt figyelembe véve 3 év 3 hónap fegyházbüntetésre ítélte H. I.-t, aki feltételesen sem bocsátható szabadlábra, négy évig nem szólhat bele a közügyekbe, továbbá meg kell fizetnie több mint 1,6 millió forintot a sértetteknek, 400 ezret pedig a bűnügyi költségekért. Az ügyész három nap gondolkodási időt kért, az ügyvéd enyhítésért fellebbezett, ezért az ítélet nem jogerős.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ujhelyi szolidáris Európát szeretne

Már 600 ezer honfitársunk dolgozik külföldön, ezt a folyamatot vissza kell fordítani, jelentette ki Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselőjelöltje. Tovább olvasom