Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 18°C Még több cikk.

Fekvőrendőr helyett táblák a Kurca soron

Szentes - Az engedély nélkül létesített fekvőrendőrt el kell bontani a Kurca soron, de járdát építenek.
– Érthető, hogy zavarta a lakókat az ideiglenesen megnőtt forgalom, ez azonban nem indokolhat semmilyen önkényes intézkedést. Nem is attól tartok, hogy precedenst teremt a városban. Sokkal inkább aggasztó, hogy amíg az útburkolaton vannak az akadályelemek, addig nincsenek biztonságban az arra közlekedők – reagált érdeklődésünkre a szentesi városháza műszaki osztályának vezetője, Czirok Jánosné. Korábban megírtuk: a Kurca soron a lakosok saját költségükön fekvőrendőrt vásároltak, mert megelégelték, hogy az egysávos utcában a korábbinál több autó jár, nagy sebességgel. A téma a testületi ülésen is felvetődött, a körzet önkormányzati képviselője, Demeter Attila ekkor kapott választ korábbi interpellációjára. A városatya szorgalmazta, hogy a területet esetleg sétánnyá lehetne minősíteni, ám kiderült: ez lehetetlen.

Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

„A sétány gyalogos forgalomra kijelölt utat jelöl, a Kurca sorról azonban nem tiltható ki a gépjármű forgalom, ugyanis sok ingatlan csak erről az utcáról közelíthető meg autóval" – olvasható az iratban. A polgármesteri hivatalban foglalkoznak az üggyel, egyelőre azonban úgy határoztak, hogy az engedély nélkül, szabálytalanul létesített – hivatalos nevén – forgalomcsillapító küszöböt el kell bontani. A lakók másik problémáját, a járda hiányát hamarosan orvosolják, jelentette ki Czirok Jánosné. – A jövő héten megtörténik a műszaki felmérés. Jelenleg nincs szabad kapacitása a Városellátó Intézménynek, a munkák elvégzését augusztus végéig tervezzük – tudatta.

Amint beszerzik a közlekedési táblákat, az utcában óránként 30 kilométeres sebességkorlátozást vezetnek be. A fekvőrendőrrel kapcsolatban nem céljuk eljárás kezdeményezése, az ügyet gyorsan szeretnék lezárni. Felhívták a lakosok figyelmét arra, hogy vissza kell állítani az eredeti állapotot, szüntessék meg az akadályt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatvan éve ballagtak a Petőfiből

Az ötvenévesig ötévente, azóta minden évben, május utolsó szombatján találkoznak az egykori petőfis diákok. Tovább olvasom