Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 18°C Még több cikk.

Fél éve húzódik a szegvári Mega Klub ügye

Szegvár - Fél éve húzódik a Mega Klub ügye, ugyanis Szegváron nem adták meg a vendéglátóhely üzemeltetőjének a működési engedélyt. Hegyi László fellebbezést nyújtott be a közigazgatási hivatalhoz, ahol még nem született döntés.
Hat hónapja kért először működési engedélyt a szentesi Hegyi László a szegvári Mega Klub működtetésére. Vendéglátóhelyet akart nyitni a faluban, de a községházán úgy ítélték meg: a működési engedély kiadásához szükséges előírásoknak, a jelenleg érvényben lévő jogszabályoknak nem tudott megfelelni. Gémes László polgármester többször hívta fel a figyelmet a törvényesség fontosságára, Hegyi László viszont vele szemben tanúsított igazságtalanságról beszélt.

Az elutasító határozat után úgy döntött, fellebbezést nyújt be a közigazgatási hivatalhoz. Hegyi elmondta, 39 napja adta postára iratait, és bízik benne, hogy a közeljövőben választ kap. A hivatalnál érdeklődésünkre csak annyit árultak el, hogy az iratok megérkeztek, de döntés még nem született az ügyben.

Még mindig nem működhet a szegvári szórakozóhely. Fotó: Tésik Attila

A Mega Klub megnyitásának feltétele, hogy megfelelő számú parkolóhelyet építsen az üzemeltető. Hegyi közölte: a szentesi műszaki osztály ehhez a hozzájárulását adta, azzal a kitétellel, hogy a nyitás napján a parkolóknak készen kell lenniük.

– Amint megkapom a működési engedélyt, ennek is megfelelek – mondta Hegyi László. Elmondása szerint a környéken lakókkal már megegyezett, így nem lesz akadálya a nyitásnak. Ha decemberben mégsem tud nyitni, akkor a jövő év elején már nem éri meg a helyet üzemeltetni, mert kevés lesz a vendég – vélekedett Hegyi László.

Az önkormányzat is szomszéd

– Ha a közigazgatási hivatal kiadja a működési engedélyt, akkor nemcsak a környéken lakók, hanem az önkormányzat is megfellebbezheti a határozatot. Az önkormányzat ugyanis szomszéd ezen a helyen, hiszen játszótér van a Mega közelében – közölte Gémes László. A polgármester lapunknak elmondta: ebben a kérdésben a képviselők együttesen, testületi ülésen dönthetnek.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. z. dávid 2008. március 27. 19:31
  „jaja nyisson csak meg a mega ,a center tényleg gáz.”
 • 22. .... 2008. január 16. 07:33
  „Kedves Tvs Péé!
  Ha te így gondolod, miért nem fogtál bele te, és csináltál benne valami értelmesebb dolgot??? Hidd el többen szeretnék, hogy megnyisson, mint ahányan nem.”
 • 21. TVs Péé 2008. január 15. 16:46
  „...vagy nem... :D
  Ez így van jól. Lehetne abban az épületben valami értelmesebb dolgot is, mint egy disco...”
 • 20. .... 2008. január 15. 07:49
  „A Mega előbb vagy utóbb, de úgyis ki fog nyitni...”
 • 19. Szörny 2008. január 14. 18:53
  „Hegyikém...csak azt kapod, amit megérdemelsz...”
 • 18. Ugy se tudod meg 2008. január 11. 17:02
  „Nyissátok már ki!”
 • 17. névtelen 2007. december 14. 18:21
  „A Center nem diszkó! A Center az egy SZAR! Egy kocsma ahol szól a zene, ennyi... Amúgy nem értem, hogy a játszótérnek mi köze a Megához. Talán Szegváron az 5-10 éves gyerekek szombat éjjel az utcán tartózkodhatnak????????????”
 • 16. TVs Péé 2007. december 14. 15:11
  „ha nem tetszik nem kell bemenni...ennyi! :)”
 • 15. :S:S:SS: 2007. december 14. 13:50
  „a center egy nagy szar utálom”
 • 14. Dj Gömbi 2007. december 13. 19:59
  „Én ehhez csak annyit tok fűzni, tudomásom szerint a polgármester
  tulajdon joga van a Centerböl és ezért nem adta ki az engedélyt.
  Nagy szemétláda az biztos!!!!! Ha én tudom, hogy nem jobb hely az enyémnél akkor mért ne nyithatna ki. Meg különben a vendégeknek pont az a jó ha van egy versenytárs mert igy az árak reálisak maradnak nem úgy mint a centerben.
  De ez csak az én véleményem!!!!!!!!!!!!!! Üdv Dj Gömbi!”
 • 13. még1 2007. december 13. 19:35
  „én egyáltalán nem hiányolom a megát sztem jo h nem nyitják ki mert akármikor bementem csak 12-13éves matt részeg emberkéket láttam meg barna bőrűeket.azok meg nem kellenek!!!és ez sztem nem csak az én véleményem!!!
  a center meg egy nagyon jo hely akárki akármit is mond!!!”
 • 12. erzsó 2007. december 13. 19:16
  „Szerintem is egyértelmű, hogy a Tisztelt P.mester Úr a Center malmára hajtja a vizet. Amikor ő üzelemtette, akkor a Mega egy szemétdomb volt ahhoz képest, mint ahogy most kinéz, akkormégis megfelelt az előírásoknak? A játszótér magyarázat tényleg nevetséges! Nem tudnak már mit kitalálni, hogy kibaszhassanak Irénkével meg Lacival. Kicsi ez a falu, egyértelmű, hogy mi az ábra”
 • 11. ÉN 2007. december 13. 19:06
  „Hát komolyan mondom ez az egész egy vicc!!! Megmondom én mit kellene csinálni, jól pofán kéne vágni azt a polgármestert, de úgy hogy megemlegesse egy daragig!! Ez tiszta téboly komolyan mondom... Játszótér???? Menjenek már a ..... Egyértelmű, hogy mire megy ki a játék: a Centert védik, mert tudják, hogy annak tovább esélye nem lenne, ha a mega kinyitna... Remélem egy ilyen köcsögöt többet nem választanak meg, fúúúúúúúúúújjjj”
 • 10. A mega nagy rajongója puszi!!!!!!! 2007. december 12. 21:08
  „Ez az egész egy nagy faszság nyissák ki a megát mert az sokkal jobb volt mint a center. A center kicsi és nem lehet benne elférni akinek ez nem tetszik a rendszer az bekapja mégegyszer.”
 • 9. Balboa 2007. december 10. 01:21
  „Szkeptikusnak: én azt írtam, hogy RÁBESZÉLNÉM, nem pedig azt, hogy szétverném a fejét lánccal! Van egy árnyalatnyi különbség a kettő között! Átcímkézni meg aztán végképp nem akarok semmit sem! A névrokonítás nagyon helyes!”
 • 8. No name 2007. december 09. 16:34
  „elég bruti kép tükrözi a szinvonalat!!! a combok veik a mellet!!!a huszon nyóócas kecskén!!!!”
 • 7. szkeptikus 2007. november 30. 14:03
  „Rockye!
  Remélem legális és jogkövető az érvrendszered amivel szertnéd meggyőzni a polgármester urat!,
  Aggasztónak találnám, ha alvilági barbár eszközökhöz folyamodnának egyesek a saját érdekeik érvényre juttatása érdekében, ez a stílus nem az EU-ba vezet, hanem a balkánra! Biztos, hogy így szeretnénk mi szórakozni?
  Végre egy tisztességes ember (akit nem lehet megvásárolni) próbálja irányítani ezt a települést, és máris "boszorkány üldözést" kezdeményeznek egyesek ellene ahelyett, hogy büszkék lennének rá!
  A kis félrenézéseknek, törvénytelenségeknek ugyanis sehol sem lehetne teret engedni, mert azokat rendszerint követik a nagyobbak, mint pl.: illegális szemétlerakóhegyek, romlott termékek újracimkéző üzeme stb. stb.! Némi koncért cserébe több település vezetősége lezüllesztette már a saját környezetét, remélem Szegvár nem ezekhez fog csatlakozni!”
 • 6. Balboa 2007. november 29. 23:36
  „Ki ez a polgármester?! Honnan lehet fölismerni? Én szívesen rábeszélem az engedélyezésre! Nem korrekt, de lehet, hogy nem is legális amit csinál!”
 • 5. L.A. 2007. november 29. 21:27
  „Így van igazad van S.Miklós!!!!!!!!!!!!Majd még fél évig húzni fogják ezt az ügyet de ez nem csak nekünk lesz szar!!!!!!!!Lehet,hogy a polgármester úrat kellene kiszavazni a helyéről!!!!!!!!!!
  Aztán gondolkodjon el azon ,hogy engedélyezi-e a Mega megnyitását!!!!!!”
 • 4. S. Miklós 2007. november 29. 13:34
  „Még jó, hogy a polgármester állítólag nem szól bele az ügymenetelbe. Mégis ő az aki már arról beszél, hogyha meglesz a határozat lehet, hogy fellebeztet ellene. Milyen alapon gondolja a kedves polgármester úr (hogyha kiadja a Közigazgatási Hivatal az engedélyt), hogy megkérdőjelezze az ő döntésüket???”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másfél millió klikk Szentesről

Szentes - Klikkbajnokságot hirdetett a Zsiráf című internetes diákújság. A verseny második fordulóját a hét elején zárták. Ebben a körben 11 milliószor kattintottak az egérrel a számítógépes játékban részt vevő fiatalok. Tovább olvasom