Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Fél hónapot késett az ösztöndíj

Szentes - Két hetet késett az állami ösztöndíjak kifizetése a szentesi Zsoldosban adminisztrációs probléma miatt. A gyakorlati képzőhelytől járó ösztöndíj két hónapja csúszik – az okról nem kaptunk tájékoztatást.
– Felháborító, hogy hiába várják a szentesi Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola szobafestő, villanyszerelő, kőműves tanulói az állami ösztöndíjukat, az iskolában arra hivatkoznak, hogy a kifizetést Csongrádon intézik. Ám egy-két hetet csúsznak vele. Március 28-án kellett volna megkapniuk a gyerekeknek, de a pénz kifizetésével fél hónapot is csúsztak. A gyakorlati képzőhelyek pedig 2 hónap elmaradásban vannak – panaszolta nemrégiben olvasónk.

Két hetet késett az állami ösztöndíjak kifizetése a szentesi Zsoldosban
Két hetet késett az állami ösztöndíjak kifizetése a szentesi Zsoldosban.

– Már megkapták a gyerekek az állami ösztöndíjat. Kifizetésére se rálátásunk, se hatásunk nincs, az ügyintézés a Csongrádi Oktatási Központ feladata – tudtuk meg Pintér Etelkától. A Zsoldos igazgatója hozzátette: az iskolának abba sincs beleszólása, hogy a gyakorlati képzőhelyek mikor fizetnek ösztöndíjat – a tanulmányi szerződést ugyanis a diák közvetlenül a képzőhellyel köti.

– Az ösztöndíj késlekedését adminisztrációs probléma okozta, amely a fenntartóváltás következménye. Az intézmény az ösztöndíjat a Nemzeti Munkaügyi Hivatalon keresztül igényli. A támogatás egyik feltétele volt, hogy az iskola elküldje az új alapító okiratának hitelesített másolatát. Január 1-jétől az intézmények új fenntartóhoz kerültek, így kötelező volt új alapító okiratot készítenünk, valamennyi intézményünket illetően. A dokumentumokat jóváhagyásra elküldtük a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium részére. Az új alapító okiratok elfogadásáig meg kellett előlegeznie a MIK-nek az ösztöndíjak összegét saját februári-márciusi előirányzatából. Közben sikerült elérni, hogy a Nemzeti Munkaügyi Hivatal ideiglenesen a régit is elfogadta. Ez az adminisztrációs probléma okozta a csúszást az ösztöndíjak kifizetésében – közölte megkeresésünkre Varga Márta, a Csongrád Megyei Kormányhivatal kommunikációs vezetője.

Érdeklődtünk az olvasónk által említett gyakorlati képzőhelynél is, miért csúszik az ösztöndíj, ám nem találtunk illetékest, aki nyilatkozott volna az ügyben.

Olvasóink írták

  • 2. pirosmedence 2012. április 17. 18:59
    „Állítólag nem csak az ösztöndíjak késnek, hanem tanárok útiköltség-térítései, munkabér-kifizetések és más egyéb dolgok, egyelőre a wc-papírt még meg tudják az intézmények venni........ ha az is késik, akkor marad a kukorica-csutka! Azt mondja a zuhanyhíradó, hogy a volt IKV-s- felfelé bukó- Tápai úr (nem ismerem) az egész hivatal főnöke, akinek a képességeit messze meghaladja az ügy, a mellette "ügyintéző" tingli-tangli csajokról meg már ne is szóljunk.......Szóval lehet, ez a sok késedelem oka!”
  • 1. mező74 2012. április 17. 15:06
    „Valaki tudna felvilágosítást adni,hogy abban az iskolában mennyi az ösztöndíj a különböző szakmákon?
    Előre is köszönöm!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rögbi: nem a méret a lényeg!

A fizikum és a kombinációs készség is fontos a rögbinél. Minden meccs harc, de nem szabad elfelejteni: játék is. Szentes az élvonalban. Tovább olvasom