Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Felállványozzák a bíróság épületét

Szentes - A héten a bíróság épületének tető- és homlokzatfelújítása, a hónap végéig pedig a Kurca-híd szélesítése is megkezdődik. Előbbinél a Bodrogi Bau Kft., utóbbinál a szarvasi Integrál Zrt. lesz a kivitelező. Az átkelőhelyet két hónapra teljesen lezárják a forgalom elől.
A városközpont rekonstrukciós programnak eddig csak a kisebb, kevésbé látványos elemei – diákpince felújítása, kerékpártároló építése – valósultak meg, jövő héttől azonban a nagyobb munkák kivitelezése is megkezdődik. Elsőként a városi bíróság Erzsébet téri épülete kerül sorra, ahol a tető és a homlokzat megújítás lesz a megbízást elnyerő Bodrogi Bau Kft. feladata.

A héten a bíróság épületének tető- és homlokzatfelújítása kezdődik.
A héten a bíróság épületének tető- és homlokzatfelújítása kezdődik.

Mint megtudtuk, a vásárhelyi cég nettó 72,4 millió forintos ajánlatával végzett az élen a közbeszerzésen, a szerződést november 7-én már megkötötték a felek. A társaság építésvezetője, Kispataki Zoltán érdeklődésünkre elmondta, jövő héten a pinceszinten látnak munkához, november végéig pedig teljesen felállványozzák az 1911-ben emelt épületet. 270 nap áll a szakemberek rendelkezésére: a befejezés határideje 2013 augusztusa.

Az elmúlt héten a Kurca-híd bővítése és az evangélikus templom körüli kert átépítése ügyében is döntött az önkormányzat közbeszerzési bizottsága. Ha a felhívásra jelentkezők a határozatot követő 10 napon belül nem kérnek jogorvoslatot, a város megkötheti a kivitelezési szerződéseket a kiválasztottakkal. A Kurca-híd szélesítésére a szarvasi Integrál Zrt. adta a legjobb ajánlatot: nettó 71,5 millió forintért vállalták, hogy határidőre kibővítik az útpályát, felújítják a téglaboltozatot, megerősítik a pilléreket, a vasbeton mellvéd helyére pedig egy kovácsoltvas korlát kerül, így a hídon átkelők akadály nélkül ráláthatnak majd a Kurcára. Bődi János, a társaság elnök-vezérigazgatója úgy nyilatkozott, amint aláírják a várossal a megállapodást, azonnal megkezdenék a munkát, amelynek elvégzéséhez 8 hónap áll rendelkezésükre. Lehet, hogy több ütemben, de összesen két hónapig teljesen le lesz zárva a forgalom elől a 128 éves átkelőhely.

Az evangélikus templom körüli terület átalakítását a Városellátó végezheti el, ők mintegy 7 millió forintért vállalták a feladatot. Tőlük azt az információt kaptuk, hogy még idén eltávolítanák a kivágásra ítélt növényeket, 2013 első negyedévében pedig már az építkezés következne. A fehérház földszinti üzletportáljainak és a Tokácsli galéria felújítására kiírt közbeszerzési felhívásokat november 9-én tették közzé.

Olvasóink írták

  • 2. randika 2012. november 28. 12:44
    „ha teljesen lezárják a hidat,érdekes lesz eljutni a strandra.....lehet botladozni biciklivel a fahídon ha kibír...:(”
  • 1. medvejanos 2012. november 27. 23:05
    „A héten a bíróság épületének tető- és homlokzatfelújítása, a hónap végéig pedig a Kurca-híd szélesítése is megkezdődik.

    Nevetek :D
    így november utolsó hetében :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sárga zsákot kapnak Felsőpárton is

Az elmúlt napokban Felsőpárt városrész lakói egy-egy sárga, hulladékgyűjtő zsákot taltáltak a postaládájukban. Tovább olvasom