Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 18°C Még több cikk.

Felavatták a reformátusok otthonát Szentesen

Szentes - A szentesi önkormányzat és a református nagytemplomi egyházközség összefogásával épült fel mintegy félmilliárd forintért az idősek otthona. A hajlék megnyitása alkalmából tegnap rendezett hálaadó istentiszteleten Bölcskei Gusztáv püspök hirdetett igét.
Az ötven személy befogadására alkalmas, korszerűen felszerelt, magas színvonalú szolgáltatást nyújtó intézmény az önkormányzat és a nagytemplomi egyházközség együttműködésének eredményeként jött létre, mintegy félmilliárd forint pályázati pénzből. Az otthon megnyitása alkalmából tartott hálaadó istentiszteleten Bölcskei Gusztáv püspök hirdetett igét. Az építkezést kísérő bonyodalmakra is utalva arra kérte hallgatóit, mondják majd el ismerőseiknek, hogy ez az otthon abban az időben épült, amikor nem volt minden fenékig tejfel.

Kovách Péter lelkipásztor történeti áttekintést adott az idén 120 éves épületről, amelyet az államosítás után csak 2000-ben kapott vissza az egyház. Azt mondta: pár évvel ezelőtt még senki sem gondolta, hogy itt református otthon fog működni.

Bölcskei püspöknek látogatása során mindenkihez volt egy-két kedves szava.
Fotó: Tésik Attila

Szirbik Imre polgármester szerint az otthon létrehozásáért tevékenykedők bár különféleképpen látják a világot, de összefogtak „az esendő emberek láttán". A polgármester úgy véli: ez üzenet lehet a konfliktusoktól terhelt országnak. Imre Ernő nyugalmazott esperes, Szentes díszpolgára az otthon lakójaként említette: sokan kérdezik tőle, hogyan érzi ott magát. Erre a 23. zsoltárral válaszolt, miszerint nem szűkölködik, nem fél a gonosztól, ő az Úr házában lakozik hosszú ideig.

Olvasóink írták

  • 1. N Z szeged 2008. február 19. 21:25
    „Nagyon szép lett a református idősek otthona, csak azt nem tudják sokan hogy a kivitelezést végző vállalkozók nem, illetve részben lettek kifizetve, ami miatt sok család teljesen tönkrement. Aki megkapta is a pénzének egy részét, az is több mint 1 évas csúszással jutott hozzá. Mindez a tisztelt polgármester úr mohósága miatt!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Imre Zsuzsa péntek este az Eurovíziós dalfesztiválon

Szentes - Az Eurovíziós dalfesztivál nemzeti döntőjét pénteken este 8 órától élőben közvetíti a… Tovább olvasom