Délmagyar logó

2017. 05. 23. kedd - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Felfüggesztett fogházbüntetést kapott az építésvezető

Szentes - Bűnösnek találták, és két év próbaidőre felfüggesztve 1 év fogházbüntetésre ítélték H. Klára Katalint abban az ügyben, amely Farkas Péter 2009 nyarán, a felújítás alatt álló Tisza-hídon bekövetkezett halála ügyében folyt.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

Berkes Tamás bíró kiemelte, hogy a híd felújítása során létrejött szerződésláncolat nem rendelkezett arról, kinek a feladata a munkagödröket biztonságosan elkeríteni. Abba a gödörbe, amely a szerencsétlenül járt férfi halálát okozta, előtte már ketten beleestek. A tárgyalások során a tanúk, illetve az időközben elhunyt másodrendű vádlott, V. R. vallomásai is azt támasztották alá: a munka során mindenki H. Klára Katalint tekintette építésvezetőnek, felelős döntéshozónak, így a gödör elkerítése is az ő dolga lett volna – indokolta döntését a bíró. Hangsúlyozta, hogy a nő az eset felidézésekor időnként ellentmondásba került egy-egy korábbi kijelentésével.

Az ügyész a döntést tudomásul vette, az ügyvéd azonban felmentésért fellebbezett, az ítélet nem jogerős.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hideg nem ártott az uszodaépítésnek

A közel 1,2 milliárd forintos költségvetésű fedett uszoda építése Szentesen, a strand területén május végén kezdődött. Tovább olvasom