Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Felfüggesztették a szentesi nőgyógyászt

A szentesi kórház vezetése felfüggesztette a munkavégzés alól Loboda Fábiánt. A nőgyógyász tavaly egy rutinbeavatkozás közben kilyukasztotta egy fiatalasszony méhfalát, a nő később életét vesztette.
A rendőrség lezárta a nyomozást, foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétségének megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslatát megküldte a szegedi ügyészségnek.

Az intézmény kedden sajtóközleményben tudatta, hogy „az összes érintettel történő konzultáció után a beavatkozást végző orvos munkavégzés alól történő felfüggesztését és a fegyelmi eljárás továbbfolytatását rendelte el a menedzsment". Ez azt jelenti, a járóbeteg-szakellátásban sem dolgozhat mától a nőgyógyász.

Olvasóink írták

 • 7. hajjahajja 2009. október 15. 09:12
  „Én is végtelenül sajnálom a családot, és egyet értek abban, hogy ilyennek nem lenne szabad megtörténnie.

  De.Jópár éve ismerem az orvost, és mind szakmailag, mint emberileg a legjobb a városban.Mérhetetlenül sajnálom ezt az egészet, mert a helyzet méltatlan hozzá.Több száz és ezer nőn segített már, nagyon sok babát segített a világra, egyáltalán nem pénzéhes (ami valljuk be, elég ritka manapság...), mindíg van az emberhez egykét jó és megnyugtató szava.Én nagyon sajnálom, szerettem volna nálla világra hozni a 2.gyermekem, mert Ő volt az az orvos, akiben gondolkodás nélkül megbíztam.Sajnos az élet másként hozta, de remélem mikor a 3. gyermekem várom majd, megkérhetem újra őt, hogy segítse a világar:)
  Tiszta szívből kívánok a gyászoló családnak megnyugvást.
  Fábiánnak pedíg kitartást, mert visszavárjuk:)”
 • 6. menita 2009. október 15. 09:01
  „Aki nem ismeri az orvost ne ítélkezzen!!-pláne ,hogy nem a mi dolgunk!!!Mellesleg megjegyzem,ő nagyon jó -a legjobb az osztályon!!Miért is??-emberi,és a szaktudása is pótolhatatlan!Sajnos mint minden műtétnek,vannak kockázatai-szövődményei...ez történt sajnos!Velem viszont fordult már elő,hogy csak ő vette észre...Neki köszönhetem az életem!!!-egy piti méhen kívüli volt...amit előtte néhányan már láttak...
  Én nagyon sajnálom a családot,de ezzel a cirkusszal sajnos a szerettüket nem kapják vissza.-átérzem fájdalmukat ,mert voltunk hasonló helyzetben :( -tehettünk volna ugyanígy!!-de akkor sem változott volna semmi-max-rámegyünk mi is..rámegy +1 család-az orvos!!
  Kívánom,hogy békéljenek meg!!!(ez a forszírozás csak ront a helyzeten)
  Fábiánnak pedig kívánom szívből,hogy tartson ki!!!-NAGYON SOKAN VISSZAVÁRJUK!!
  Ü:T”
 • 5. theseus 2009. október 14. 10:07
  „Nem ismerem az orvost, ezért csak általánosságban mondom, hogy az eset az orvosok hatalmas felelősségére hívja fel a figyelmet - ami persze köztudott dolog, de egy ilyen eset nyilvánosságra kerülése mindenkinek tanulságos lehet. Lehet valaki bármilyen jó orvos hosszú éveken át, elég egy hiba, és az a beget életébe kerülhet, az orvosnak pedig a karrierjébe.
  Szerintem két fő tanulság lehet:
  1) Az orvosoknak még jobban oda kell figyelni, minden lehetséges komplikcióra.
  2) A társadalomnak pedig ahelyett, hogy általánosítana, és elítélné általában az egészségügyet, inkább jobban meg kellene becsülni az orvosokat. Nem várható el tőlük, hogy átlag körüli fizetésért az átlagosnál sokkal nagyobb tudással és felelősséggel járó munkát végezzenek - átagos fizetésért legfeljebb átlagos képességű embereket várhatunk el "munkaerőként".
  Az utóbbi években egyre inkább az egészségügy ellehetetlenüléséről szólnak a hírek: a fokozódó nehézségek nyilván csak növelik az orvosi munkával járó egyébként is nagy stresszt.”
 • 4. egyszegedi 2009. október 14. 04:05
  „Nem tudom, mitől jó orvos az, aki felelőtlenül halálba küld egy embert. Milyen lehet az a kórház is, aki a mundér becsülete miatt tovább foglalkoztatta? Egyébként a kórház is ugyanolyan felelős, mert helyesen mérte fel a fiatalasszony állapotát, és nem tett meg mindent időben.”
 • 3. Rosmary53 2009. október 13. 22:05
  „Lehet hozzá menni privát, nem a diplomáját vettél el. Majd felmentik.”
 • 2. TELSTAR 2009. október 13. 21:34
  „akkor milyen lehet a többi ?”
 • 1. hajjahajja 2009. október 13. 20:33
  „Hát ha igaz, nagyon sajnálom.
  Az egyik legjobb orvos volt szentesen.
  Tudom, ez a családot nem vigasztalja,de nagyon sokan csak benne bíztunk meg.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szirbik Imre: A pártom tudomásul vette

Személyes okok miatt nem indul jövőre a parlamenti választásokon Szirbik Imre. Tovább olvasom