Délmagyar logó

2018. 01. 24. szerda - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Feljelentést tett a szentesi állatvédő

Frei Henrik szentesi állatvédő tegnap délután feljelentést tett a szentesi kapitányságon R. János ellen állatkínzás miatt. Az állatvédő szerint a fuvarosként ismert szentesi lakos embertelenül bánik szamarával, mely sérült, és nagyon elhanyagolt állapotban van.
A szamár testét sérülések borítják – állítja az állatvédő, Frei Henrik. Fotó: Blahó Gabriella
Frei Henrik hosszú ideje figyeli, hogyan bánik R. János a szamarával. Az állatvédő azt mondja, az igavonásra használt jószágot tulajdonosa súlyosan elhanyagolja, szomjaztatja. A szamár testét több helyen sérülések borítják, emellett folyton ki van kötve, ezért nem tud lefeküdni.
Frei azt mondja, korábban felajánlotta R. Jánosnak, hogy helyette ápolja az állat patáit, de a gazda mereven elutasította ezt az ajánlatot. Frei szerint az mellső és a hátsó lábak egyaránt eldeformálódtak. Ezt látva a szentesi állatvédő úgy döntött, feljelentést tesz R. János ellen a rendőrségen.

A kapitányság munkatársai tegnap délután kivonultak helyszíni szemlére a Mátyás király utcai tisztásra, hogy megvizsgálják a helyzetet. A rendőrök fotókat készítettek a sérült testrészekről, jegyzőkönyv is készült.

A rendőrség fotózott és jegyzőkönyvet vett fel a szamár helyzetéről. Fotó: Blahó Gabriella
– A kapitányságon eljárás indult az ügyben, az esetet szakértő bevonásával vizsgáljuk – mondta lapunknak Tyityán László őrnagy. A bűnügyi osztály vezetője elmondta, hogy állatorvosi szakvéleményt kérnek a körülmények tisztázása érdekében. A szentesi kapitányságon ez a második állatkínzással kapcsolatos ügy a büntető törvénykönyv módosítása óta.

Frei Henrik azt mondja, mindössze annyit szeretne elérni, hogy a szamarat vegyék el R. Jánostól, tiltsák őt el az állattartástól. Korábban a fuvaros ember hasonlóképpen bánt egy másik szamárral, akit az állatvédők – nem látván más megoldást – megvásároltak tőle. A menhelyen a Jani névre hallgató jószág meggyógyult, az ő sorsa tehát jobbra fordult. A kapott pénzen azonban a fuvaros újabb szamarat vett. A tulajdonost is szerettük volna megszólaltatni, ám őt tegnap nem sikerült elérni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összesen 109 új lakást adnak át még az idén Szentesen

Három helyszínen épülnek magántőkéből társasházak a szentesi belvárosban – százkilenc új… Tovább olvasom