Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 29°C Még több cikk.

Feljelentést tettek a 75 millió miatt

Feljelentést tett a DABIC Nkft., amelynek 75 millió forintos tartalékát értékpapírba fektette az előző ügyvezető. A pénzről nincs hír.
A többségében állami tulajdonú élelmiszer-ellenőrző labor, a szentesi DABIC Nkft. is érintett a brókerbotrányban – adtuk hírül április 25-i lapszámunkban. A cég hosszabb távon lekötve tartotta 75 millió forintos eredménytartalékát. Ezt a pénzt az előző ügyvezető tavaly – a taggyűlés hozzájárulása nélkül – felbontotta és értékpapírokba fektette a Hungária Értékpapír Zrt.-nél. A nemzeti bank azóta zárolta a zrt. számláit, így az ügyfelek nem rendelkezhetnek a befektetett pénzeszközeik fölött. Egyelőre azt sem lehet tudni, hogy emiatt a DABIC-nak milyen vesztesége lesz.

A cégnek 2013-ig fő tulajdonosa volt a megyei önkormányzat, ma is van még benne érdekeltsége. Ez az esemény vajon veszélyezteti-e az önkormányzat gazdálkodását? – kérdezte a legutóbbi megyei közgyűlésen Havasi János Béláné képviselő (MSZP). Ádók János alelnök (Fidesz) szerint ilyen veszély nincs, emlékeztetett, hogy a megyének 0,26 százalék tulajdona maradt a cégben, amely szinte csak névleges. Gémes László, a kormánypárti frakció vezetője arról számolt be, hogy tudomása szerint az ügyben büntetőfeljelentést tett a vállalat új felügyelőbizottsága, ismeretlen tettes ellen.

Információink szerint a feljelentést a Ceglédi Rendőrkapitányságon tették meg, mert a Hungária Értékpapír Zrt.-nek ott van a székhelye. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vizsgálatot folytat a DABIC-nál is, szeretnék kideríteni, mi miért történt. Az biztos, hogy a pénz elment a Hungária Értékpapír Zrt.-hez, de hogy ott mi lett a sorsa, arról nem tudni. Mindössze 39 ezer forint maradt belőle. A cég jelenlegi ügyvezetője, Frank László egyelőre nem kívánt nyilatkozni, arra hivatkozva, hogy ő sem tud többet, mint a tulajdonosok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Majális két napon át Szentesen

Szentesen az ünnep csütörtökön este, 2 helyszínen kezdődött. Tovább olvasom