Délmagyar logó

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Feljelentik a képviselőt a véleménye miatt

Fábiánsebestyén - A képviselő-testület többsége úgy döntött Fábiánsebestyénben, feljelentik egy társukat, mert az nyilvánosan beszélt a sáros utcákról. A faluban örülnek, ha nem esik, akkor nem kell a járdán biciklizni.
 El kell viselni a kritikát

A fábiánsebestyénihez hasonló ügyek az előző ciklusban Csongrádon voltak. Ott többek között a polgármester és egy lakos perelte be egymást kölcsönösen, mindkettő úgy vélte, a másik megsértette. Mindkét esetben úgy döntött a bíróság: nem történt becsületsértés, aki nyilvános ügyben szólal fel, vagy közszereplő, viselje el a kritikát.

– Ez volt az első ház a faluban, a nagyapámé volt. A fiam és az unokáim révén a család ötödik generációja él ebben a községben. Mindenre emlékszem, ami ebben az utcában történt, arra is, hányszor megígérték már a száraz, járható utcát – mutatta a környéket a fábiánsebestyéni Honvéd utcában Vadász János.

Január elején lapunk Földutas város helyett aszfaltozott falut akarnak című cikkében Tóth László önkormányzati képviselő hívta fel a figyelmet a kérdésre. Volt, aki megharagudott rá ezért, egy testületi ülésen a héttagú grémium 4:3 arányban megszavazta, hogy a szavai miatt feljelentik társukat. Mások is dühösek, például az Alkotmány utcaiak. Úgy tudjuk, az ottani lakosok nyomására döntött ugyanezen az ülésen a testület, hogy a sárosak közül ez lesz az első utca, amit járhatóvá tesznek. Ígéret ugyan eddig is volt, a Honvéd utcában élő Vadász János is így emlékszik.

Feljelentik a képviselőt a véleménye miatt. Fotó: Králik Emese (galéria)

– A legnagyobb változás akkor következett be, amikor 25 éve az öntözőcsatornát építették. Elkértük a kimaradt, nagyméretű köveket, 120 köbméter lett, az utca minden házából 1000 forintot kellett összeadni – idézte fel. Ez azonban már régen volt, azóta minden választás előtt kaptak ígéretet, de aszfaltot végül nem, fogalmazott. Ugyanezt hallottuk a Szabadság és a Jókai utcában, egyelőre ott is inkább a járdán közlekednek a kerékpárosok. A lakosok sokszor látják, hogy ha helyismerettel még nem rendelkező sofőr vezeti a postásfurgont, azt végül traktor húzza ki a kereszteződésig.

Kerestük Kós György polgármestert, aki nem nyilatkozott lapunknak. A feljelentés sorsáról Tóth László egyelőre nem tud, eddig nem kapott tájékoztatást a falutól, és hivatalos értesítést sem. Azt, hogy szóvá tette a dolgot, nem bánja. Két képviselőtársával március 20-án tart fórumot, bízik benne, hogy akkor be tud majd számolni a részletekről a helyieknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sakkoktatóként kapott életműdíjat Kőhalmi Zoltán édesanyja

Életműdíjat kapott a várostól sakkoktatói munkájáért a szentesi Kőhalminé Forrai Julianna. Tovább olvasom