Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 3°C Még több cikk.

Félkész az eperjesi Életház

Eperjes - 25 milliós támogatást már nyertek, de még ugyanennyi pénzre lenne szükségük az eperjesieknek, hogy a volt iskolaépületet Életházzá alakítsák.
Külsőre már teljesen megújult Eperjes egykori iskolaépülete, amelyből többfunkciós, úgynevezett Életházat alakítana ki az önkormányzat. A falu 22 milliós támogatást nyert decemberben a beruházásra, önrészként csak a költségeket terhelő áfát kellett biztosítaniuk. A ingatlan új tetőszerkezetet, nyílászárókat és szigetelést, a homlokzat nemes vakolatot kapott.

– Sajnos a pályázati kiírás miatt csak külső felújítás valósulhat meg, a belső átalakításra egyéb támogatást kell találnunk – nyilatkozta lapunknak Kiss Csaba. Az eperjesi polgármester hozzátette: közel sem biztos, hogy idén elő tudják teremteni a befejezéshez szükséges 20-25 millió forintos összeget, mert egyelőre nem tudni, milyen fejlesztési célokat részesít majd előnyben az új kormányzat. Pedig a terveik szerint a község nyüzsgő központjává válhatna az új intézmény. Ide költözne a tanyagondnoki iroda, a védőnő, a gyógyszertár, és kialakítanának benne egy kis rendezvénytermet is. A volt szolgálati lakás helyén lenne az idősek napközi otthona és a szociális gondozó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előjegyzés a szentesi laborban

Szentes - A laboratóriumi vizsgálatok nem megfelelő mértékű OEP-finanszírozása miatt június 1-jétől… Tovább olvasom