Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 16°C | 25°C Még több cikk.

Felmosórongy a szennyvíz-csatornában

Nem csak az kerül a szennyvízvezetékbe Fábiánsebestyénben, aminek kellene. Vannak, akik mindent letuszkolnak a WC-n, a halfejtől a pulóverig.
Tavaly augusztustól csatlakozhattak rá a fábiánsebestyéniek az új szennyvízvezetékre. A lakosok többsége örül a modern, környezetbarát szennyvízkezelésnek. Ám úgy tűnik, vannak, akik az elmúlt hónapokban nem csak azt húzták le a WC-n, amit kellett volna.

– A lakosság kapott a rákötés előtti időszakban egy szórólapot, amiben az önkormányzat a megfelelő üzemeltetés szabályaira hívta fel a figyelmet. Egy-két kivétellel ezt mindenki megértette és betartja. Néhányan azonban képtelenek erre – tudtuk meg Gyuris Istvántól, a szennyvíztelep egyik kezelőjétől.

Kurdi László és Gyuris István (jobbról) körülbelül kéthetente szed ki a szennyvízcsatornából rongyokat és más, nem oda való dolgokat. Fotó: DM
Kurdi László és Gyuris István (jobbról) körülbelül kéthetente szed ki a szennyvízcsatornából rongyokat és más, nem oda való dolgokat. Fotó: DM

– A szennyvíztelepen, monitorok segítségével folyamatosan ellenőrizzük az átemelők helyzetét. A két szivattyú üzemidejét is regisztrálja a rendszer. A próbaüzem elején feltűnt, hogy az egyik szivattyú időnként több energiát használ, mint a másik. Az oka is kiderült. A hálózatba került rongyoktól nem tudott megfelelően működni. Jó, hogy le nem égett a motorja. A szivattyút ki kellett emelni az aknából és meg kellett tisztítani. Nem egyedüli eset volt. Erre az augusztusi indulástól kezdődően nagyjából kéthetente kerül sor.
Gyuris István sorolta, találtak már felmosórongyokat, felmosófejeket, gyerekpulóvert, de halfejet is. Hogy hogyan kerülnek a szennyvízcsatornába, pontosan nem tudják a szennyvíztelep munkatársai. Arra gyanakszanak, hogy valakik a WC-n keresztül gyömöszölik a csatornába az oda nem illő dolgokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tutajoztunk a szántóföldön, amikor jött a bombázó

A negyvenes évekre emlékszik vissza legszívesebben Kapus Andrásné Juliska néni. Tovább olvasom