Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

Félpénzért jár a könyv a szentesi könyvtárban

Szentes - Selejtezett könyvek, folyóiratok vásárát kezdte meg a szentesi könyvtár. Az egyhetes vásáron az intézmény aulájában válogathatnak a „betűfalók" több mint 50 féle folyóirat és 1500 könyv közül potom pénzért. Az első nap délutánján már jócskán volt érdeklődő a könyves asztalok körül.
Az Internet Fiesta elnevezésű országos akció keretében a Szentesi Városi Könyvtár is csatlakozott, így a könyv- és folyóirat állományukból folyamatosan kiselejtezett darabokat 100 forintért vásárolhatják meg az érdeklődők. Szekeres-Dancsó Mónika könyvtárostól megtudtuk, a kiszuperált könyvek - melyek otthoni használatra tökéletesen megfelelnek- között igazi kincsekre lelhetnek a „vadászok".

Félpénzért jár a könyv a szentesi könyvtárban.
Félpénzért jár a könyv a szentesi könyvtárban.

Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

 
Helyhiány miatt a többpéldányos könyvek- szép-és szakirodalmi jellegűek- kerülnek terítékre, esetükben egyedileg döntik el, melyik érett meg a selejtezésre. A 160 féle folyóirat állománnyal rendelkező könyvtárban az egyhetes vásáron 50 féle folyóirat találhat új gazdára. A kitartó keresgélők heti-, havilapok között családi-, autós-, közéleti folyóiratokra és magazinokra is bukkanhatnak.

A korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a szentesiek szeretik a „könyvbörzét", kevés könyv marad a pultokon. Ezek egy része a szelektív hulladékgyűjtőkbe kerül. A szerény bevételt a könyvtár rendezvényekre, jutalmakra fordítja.

több mint 50 féle folyóirat és 1500 könyv közül potom pénzért.
Több mint 50 féle folyóirat és 1500 könyv közül lehet válogatni potom pénzért.

Szerda délután jó 10-15 ember válogatott a „portékák" között. Balogh- Szabó Nikolett regényeket válogatott, és egy József Attila- kötetben reménykedett. Végül Jozef Puskas Vígasztaló csalódások című lélektani kisregényét ragadta föl. A fiatal nő évente 20-30 ezer forintot költ könyvekre, de ez az összeg jóval magasabb lenne, ha nem lennének e-book-ok az interneten- meséli. Volt, aki képzőművészeti könyvek után kutatott, kifejezetten szecessziós album formájában.

A nézelődők szerint egy új könyv, album minimum 2000-2500 forintba kerül, így érdemes kapva kapni egy ilyen alkalmon, és felfrissíteni házi könyvtárunkat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

399 forint helyett 3990 a számlavezetésért

Az Együtt Fábiánsebestyénért Közhasznú Egyesület korábban 399 forintot, most 3990-et fizet havonta számlavezetésért. Tovább olvasom