Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Feltámadhat Szentesen az egykori evezősélet

Szentes - A Szent Jupát Sportegyesület kezdeményezésére újjáépülhet a tiszai evezősház Szentesnél. Az épületben tíz éve szinte senki nem járt.
A több mint negyvenéves hajóházat a gaz és a sár lepte be egészen a legutóbbi hetekig, amikor a Szent Jupát Sportegyesület tagjai kitakarították, és némiképp rendbe tették a környékét. A kétszintes, kétszáz négyzetméteres épületet hajótárolásra használta a hetvenes években a Spartacus Egyesület – ebből a csapatból vált ki egy társaság, és alakított Szent Jupát néven egyesületet. A sport kérdéseiben nem tudtunk megegyezni – magyarázta akkori döntésüket az egyesület elnöke. Valkay Zsolttól megtudtuk, hogy a csónakházat 1997-ben eladták egy vállalkozónak, később zár alá került, a felszámolótól vásárolta meg idén tavasszal a Pendola Kft.

A kétszáz négyzetméteres csónakházban egy évtizede nem fordult meg senki. Fotó: Tésik Attila
A kétszáz négyzetméteres csónakházban egy évtizede nem fordult meg senki.
Fotó: Tésik Attila

A cég vezetője, Zsohár Árpád szándéka szerint fel is újítják: a tiszai evezés hozzátartozik majd a Petőfi Szállóhoz kapcsolódó „aktív turizmushoz", melyet a vendégek számára kínálnak. Szentes valaha sportolókat adott a kajak-kenu válogatott keretbe, az évtizedes csend után most viszont remény van arra, hogy feltámad az evezősélet Szentesen. Valkay bízik benne, hogy azok, akik kiöregedtek az aktív sportból, ellátogatnak a partra, és mellettük ott lesznek a fiatalok is. A csónakház lesz az egyesület egyik vízitelepe, de felújítják a hajóparkot is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Primadonnák és Apácák Szentesen

Szentes - Még hét előadást kínál a szentesieknek a szabadtéri színház idén: a döntően szórakoztató… Tovább olvasom