Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Felújíthatják az ország legrosszabb közútját - nálunk van

Felújíthatják az ország legrosszabb közútját - nálunk van
Fábiánsebestyén- Az internet segítségével három nap alatt ezrek csodálkoztak rá, hogy milyen rossz úton lehet Fábiánsebestyént megközelíteni. A helyzet hónapokon belül változhat. Megvan a pénz az útszakasz felújítására.
Esélyes lehet az ország legrosszabb közútja címre a Fábiánsebestyénre vezető út. Március 7-én indult a Facebookon a „Keressük együtt az ország legrosszabb közútjait" nevű oldal, amire elsőként a Békés megyei Gádorost és Fábiánsebestyént összekötő út került fel. Egy videón is bemutatták a kátyúkat, amit néhány nap alatt több ezren néztek meg. A környéken élők pedig kommentjeikkel is alátámasztották, az út állapota igencsak pocsék.

Lapunk is foglalkozott néhány hete a fábiánsebestyéni út minőségével (2016. január 27.: Veszélyes szlalompálya kátyúkkal). A Magyar Közút Nonprofit Zrt. elismerte, az útszakasz nagyon leromlott. Bár hidegaszfaltos technológiával folyamatosan javítgatják a kátyúkat, az nem sokat ér. Csak a burkolat felújítása hozhat valódi javulást. Amikor legutóbb a Gádoros és Fábiánsebestyén közötti úton jártunk, a közútkezelő dolgozói akkor is kátyúztak.

A Pankotai Agrár Zrt. sertéstelepe előtt a legrosszabb a helyzet. Ott szinte egymást érik az úthibák. Lehetetlen úgy közlekedni, hogy az autó valamelyik kereke bele ne fusson egy jól megtermett lyukba. Földi János, az agrárcég vezetője elmondta, a sertéstelep megközelíthetősége már kritikus. Külföldi vendégeik igencsak csodálkoznak, amikor a telephez látogatnak. Még nem láttak ennyi kátyút egy helyen.

Januárban a közútkezelő cégtől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy közbeszerzési eljárással már kiválasztották a céget, amelyik az útfelújítást majd elvégzi. Hogy ez mikor lesz, akkor azt válaszolták, ha lesz rá forrás.

A pénz most megvan. Március 1-jén jelentették be, hogy 69 milliárd forint hazai forrásból összesen 444 kilométer főúti és 119 kilométer mellékúti szakaszt újítanak fel, köztük hat Csongrád megyei szakaszt. Ezek egyike a Gádoros és Fábiánsebestyén közötti út. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. megkeresésünkre azt válaszolta, várhatóan még idén megkezdik az útszakasz felújítását.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harmadszor nézik mászókának a bronzhölgyet

Harmadszor nézik mászókának a bronzhölgyet
Újra megrongálták a hányatott sorsú Napernyős lány szobrát Szentesen. Most a napernyőjét törték le. Tovább olvasom