Délmagyar logó

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 1°C | 5°C Még több cikk.

Felújítják a nagymágocsi óvodát

Mintegy 200 millió forintból újul meg a nagymágocsi óvoda. A munkálatok idejére, jövő tavasszal, két önkormányzati ingatlanban rendeznek be ideiglenes óvodát.
– A felújítás után a mai követelményeknek és az előírásoknak is megfelel majd az óvodánk – mondta Szebellédi Endre, Nagymágocs polgármestere. A település 191 millió forint pályázati forrást nyert a gyermekintézmény teljes körű felújítására. Csak a falak maradnak a régiek, minden más megújul.

Az óvoda még a hatvanas években épült, majd 1974-ben társadalmi munkában bővítették.

– Az intézmény fenntartása éves szinten körülbelül 10 millió forintba kerül. A felújítás után ez az összeg lényegesen csökken. Új nyílászárókat és hőszigetelést kap az épület. A fűtést gáz helyett geotermikus energiával oldjuk meg – tette hozzá.

Az oviban orvosi szobát és szülői váróhelyiséget is kialakítanak. Új eszközökkel fejlesztik a melegítőkonyhát és a mosószobát. Az épülethez fedett terasz is kapcsolódik majd. Az udvarra új játékelemeket vásárolnak. A beruházásnál az óvónők véleményét is figyelembe veszik a tervezők.

A munkát áprilisban kezdik. Az ovisokat két önkormányzati épületben helyezik el, amelyeket addigra alkalmassá tesznek a gyermekek fogadására. Mivel az egyik ideiglenes ovi kissé távolabb lesz, szükség esetén a gyermekek szállításában is segít az önkormányzat a szülőknek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

90 éves szentesi asszonyt vert át a trükkös tolvaj

A férfi az hazudta, hogy a "tanácstól" jött, és az idősek kedvezményes karácsonyi étkeztetéséről szeretne beszélni. Tovább olvasom