Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Felül akarják vizsgáltatni a súlykorlátozást

Csongrád megye - Orosháza polgármesteréhez fordultak a helyi fuvarozók. Kérték a közbenjárását, hogy ismét Szentes felé járhassanak 7,5 tonnánál nagyobb súlyú tehergépjárműveikkel. A kamionokat december 6-án tiltotta ki a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az érintett útvonalról.
Mint korábban már megírtuk, Orosháza és Szentes között naponta közel háromszáz 7,5 tonna feletti tehergépjármű haladt át, annak ellenére, hogy 2013 nyarától, az útdíjtörvény életbe lépésétől, már nem közlekedhettek volna erre. A közútkezelő társaság azt nyilatkozta, a december elején életbe léptetett súlykorlátozással részben a törvényesség betartását ösztönzik, másrészt meg kívánják előzni az útburkolat további romlását. Az útvonal melletti települések, Nagymágocs és Derekegyház lakossága örült a kitiltásnak. Mint elmondták, a nagysúlyú járművek balesetveszélyesek, nagy zajjal közlekednek. A lakosoktól tudjuk, ha egy-egy kamion elhalad előttük, a föld is beleremeg. Többen ennek tulajdonítják a házukon keletkezett repedéseket.

A korlátozás ellenben érzékenyen érinti anyagilag az orosházi fuvarvállalkozásokat, nagycégeket. Hódmezővásárhely felé több időbe és drágábban jutnak el például Budapest felé.

– Orosházán 9 nagy és több kicsi fuvarozással foglalkozó vállalkozás működik. A fuvarozók megkerestek, kérték a segítségem – mondta Dávid Zoltán. Orosháza polgármestere sérelmezi, hogy a Magyar Közút Zrt. nem küldött a súlykorlátozás bevezetéséről előzetes tájékoztatást.

– Felveszem a kapcsolatot a Magyar Közút Zrt. országos vezetőivel. Kezdeményezem, hogy vizsgálják felül a döntést. Orosháza ipari város, a vállalkozásoknak kárt okoz a tiltás – nyilatkozta Dávid Zoltán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vízből mentették ki a polgármestert

Éjszakai lékhorgászatra indult december 12-én délután egy fábiánsebestyéni férfi, de másnap reggel sem ért haza. A helyi erők kétórás kutatás után leltek a fiatalemberre. Tovább olvasom