Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Fenn maradtak a pálmák

Nem szedte le pálmás molinóit a hét végén a Szövetség Szentes Felemelkedéséért Egyesület – a helyi választási bizottság felszólítása ellenére sem. A civil szervezet fellebbezést nyújtott be a területi választási bizottsághoz.
Törvénysértőnek nevezi a helyi választási bizottság határozatát a Szövetség Szentes Felemelkedéséért Egyesület (SZSZFE). Ennek a civil szervezetnek – mint megírtuk – pénteken délután 4 óráig le kellett volna szednie azokat a transzparenseket, amelyekkel a bizottság álláspontja szerint megszegte a még szeptember elején írásban megkötött háromoldalú megállapodást. Ennek az egyezségnek az a lényege, hogy a jelölő szervezetek mindegyike három helyen feszíthet ki „a légtérben" kampányanyagot a választások előtt.

Az SZSZFE azonban ötöt rakott ki a közterületre. Ezt nehezményezte az MSZP Szentes és Térsége Szövetsége, amely nevében Demeter Attila elnök beadvánnyal élt a választási bizottságnál azt kérve, hogy a civil szervezet a város három pontjáról szedje le a molinóit. Ennek a kérésnek adott helyt a bizottság, ám a határozatának nem tett eleget az egyesület, amelynek a szolgálati viszonyát szüneteltető rendőrkapitány, Földvári Nagy István a polgármesterjelöltje.

Az SZSZFE fellebbezést nyújtott be a területi választási bizottsághoz, s ebben azt taglalják: az írásbeli megállapodás „nem zárta ki azt a lehetőséget, hogy amennyiben arra alkalmas helyet találunk, ne éljünk a törvényben biztosított lehetőséggel". Szerintük a helyi választási bizottság a háromoldalú egyezményt jogszabálynak tekintette, ami értelmezhetetlen. A megállapodás nem jogszabály – állítja a szövetség a beadványában –, és a választási bizottság sem emelheti fel jogszabályi rangra. A fellebbezést a Szövetség Szentes Felemelkedéséért Egyesület titkára, egyben képviselő-aspiránsa, Holman István írta alá azt kérve a területi választási bizottságtól, hogy semmisítse meg a helyi választási bizottság határozatát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borzi a Legfelsőbb Bírósághoz fordul

Felülvizsgálati kérelmet nyújt be a Legfelsőbb Bírósághoz Borzi Márta (képünkön) korábbi szentesi… Tovább olvasom