Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 19°C | 25°C Még több cikk.

Fényre várnak az éjszakában

Szentes - 30 éve várnak közvilágításra a bereklaposi zártkerteknél. Most már nevük van az utcáknak, aki kiköltözik, hivatalosan bejelentkezhet. Szeretnék, ha nem koromsötétben kellene hazabotorkálni.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

– Az utat pár éve sikerült elintézni, nagyon örültünk. Azt viszont, hogy ne kelljen este vaksötétben botorkálni, valahogy nem tudjuk elérni – mutatott körbe Halmai Béla Györgyné a bereklaposi zártkerteknél. A nyugdíjas asszony, valamint egy másik, a környéken élő nő ezt a problémát a soros testületi ülésen, a közmeghallgatáson is szóvá tette. Elmondták, hogy hivatalosan valóban zártkertként tartják nyilván a szentesi Nagyvölgy-csatornán túli területet, ahol a papírok szerint csak szerszámosbódék sorjáznak, a valóság azonban más. A saját szemünkkel láttuk, hogy takaros, egy-két szintes házak is bőven állnak a dűlők mentén, nem egy közülük a városban is megállná a helyét. Halmainé szerint 250-300 ember biztosan kint él, a terület az évek alatt szinte önálló városrész lett. Áram van, hosszú kilincselés után nevet kaptak az utcák, az ingatlanok házszámot, vezetékes víz ugyan még nincs, de a közvilágítás talán ennél is fontosabb lenne, magyarázta.

Talán jövőre

A terület önkormányzati képviselője, Szűcs Lajos alpolgármester ismeri a lakosok gondját, tudja, hogy egyre többen költöznek ki, és a hivatalosan zártkertként nyilvántartott terület valójában lakott városrész. Azt mondta, jövőre vagy pályázatból, vagy a költségvetésből szeretné megoldani a közvilágítást.

– Rengeteg család él itt. Ha utcanevek és házszámok vannak, a postás kihozza a leveleket, kommunális adót fizetünk, hivatalosan bejelentkezhetünk, akkor ez egy lakott városrész. Nem értem, miért nem jár nekünk is a világítás éjszaka – háborgott a nyugdíjas Ladányi Sándor. A lakcímkártyáját is megmutatta, hogy bizonyítsa: a hatóságok szerint bizony ott lakik a Bárány közben. Úgy emlékszik, legalább 30 éve próbálnak egyezségre jutni az önkormányzattal, valamilyen indokkal mindig elutasítják őket. Halmainéval egyetértésben azt mondják, sokan a csendért, a nyugalomért, sokan az elvesztett lakásukból kipakolva utolsó mentsvárként költöznek ki Bereklaposra. – Talán a lopásokat is visszaszorítaná, ha nem volnának koromsötétek az éjszakák. Nem is kellene többre, csak minden második oszlopra világítótest. Nekünk azok is megfelelnek, amelyeket most szerelnek le a belvárosban a felújítás miatt – közölték. Azt is hozzátették: nagyon szeretnék, ha a jövő évi költésvetési koncepcióban a város szó szerint beleírná a tervek közé az igényüket. Információink szerint egy nagyjából 6 millió forintos tételről lenne szó.

Nem is kellene többre, csak minden második oszlopra világítótest – magyarázta Halmainé. Fotó: Králik Emese
Nem is kellene többre, csak minden második oszlopra világítótest – magyarázta Halmainé. Fotó: Králik Emese

Nem is kellene többre, csak minden második oszlopra világítótest – magyarázta Halmainé. Fotó: Králik Emese

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Téliesítik a szentesi fedett uszodát

Állnak a falak, felkerült a tető – az ütemtervnek megfelelően halad az 1,2 milliárd forintos szentesi fedett uszoda építése. Tovább olvasom