Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Fenyves még nem döntött

Még az előző megyei közgyűlés írt ki pályázatot a szentesi kórház főigazgatói állására. Az Egészségügyi Közlönyben jelent meg a felhívás, november 19-éig várják a pályamunkákat. Az egészségügyi intézmény megbízott vezetője, Fenyves Ernő lapunknak elmondta: nem tartja kizártnak, hogy ő is pályázik.
Lehet, hogy Fenyves Ernő is pályázik. Fotó: Tésik Attila
A szentesi kórházat fenntartó megyei önkormányzat még a választások előtt, szeptemberben írt ki pályázatot az egészségügyi intézmény főigazgatói posztjára. A felhívás október 20-án jelent meg az Egészségügyi Közlönyben, amelyből kiderül: a közzétételtől számítva harminc napjuk van a jelölteknek arra, hogy kidolgozzák vezetői programjukat. Ebből adódóan a pályamunkáknak november közepe táján kell eljutniuk a megyei közgyűléshez.

A kórházigazgatói posztot azért kellett kiírni, mert – mint beszámoltunk lapunkban – az intézmény addigi vezetőjét, dr. Borzi Mártát fegyelmivel elbocsátotta a megyei közgyűlés. A leváltott főigazgató azonban a határozat ellen fellebbezést nyújtott be a munkaügyi bírósághoz, s a per lezárultáig várni kellett az állás meghirdetésével. Addig Fenyves Ernőt bízták meg áprilisban a főigazgatói feladatok ellátásával. Ő már korábban önkormányzati biztosként dolgozott a veszteségesen működő kórház anyagi kondíciójának helyreállítása érdekében.

A megyei közgyűlés azért csak szeptemberben hirdette meg az állást, mert a megyei bíróság akkor hagyta jóvá az elsőfokú munkaügyi bíróság végzését, miszerint megszüntette Borzi Márta perét, arra hivatkozva: ügyvédjével, Bárándy Péter egykori igazságügyi miniszterrel túllépték a fellebbezési határidőt. Ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta lapunknak az elbocsátott igazgató, hogy felülvizsgálati kérelmet nyújtanak be a Legfelsőbb Bírósághoz. Azt is elmondta Borzi: nem akar visszajönni a szentesi kórházba, hanem anyagi követelése van a megyei önkormányzattal szemben. Lapunk megkérdezte Fenyves Ernő megbízott főigazgatót, hogy megpályázza-e az állást. Érdeklődésünkre azt közölte: még át kell gondolnia, de nem tartja elképzelhetetlennek, hogy beadja pályázatát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beiktatták az új református lelkészt Szentesen

A felsőpárti református egyházközség második lelkipásztorát, Gilicze Andrásnét iktatták be… Tovább olvasom