Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Feszített víztükör a szentesi medencének

Szentes - Tavasszal másfél-két hónapra le kell zárni a szentesi uszoda 33 méteres medencéjét, ha az önkormányzat jövő pénteken rábólint az átalakításhoz szükséges 25 millió forint biztosítására. Az üdülőközpont ügyvezetői posztjára pályázatot írnak ki.
Feszített víztükrű medencét kapnak vissza a szentesiek, amennyiben a képviselő-testület jövő pénteken megszavazza azt az előterjesztést, hogy a város mintegy 25 millió forintot különítsen el az uszoda 33 méteres medencéjének átalakítására. Ismert, hogy októberben vegyi mérgezés miatt több vízilabdás is rosszul lett a sátor alatt. Ezért a tisztiorvosi szolgálat előbb lezáratta a sportmedencét, majd azzal a feltétellel, hogy töltő-ürítő üzemmódra térnek át, heti 4 napos működtetésre ideiglenes engedélyt adott ki, ami január végén lejár. Az ÁNTSZ szentesi kirendeltségének vezetője, Tóth Gábor lapunk érdeklődésére elmondta, a strandot működtető társaságnak kérelmeznie kell az engedély meghosszabbítását. Hozzátette, átolvasták és véleményezték a hozzájuk eljuttatott műszaki terveket, ezek alapján nem lesz akadálya, hogy visszaálljon a régi rend.

Arra, hogy milyen műszaki megoldás tudná garantálni a fürdőzők és sportolók biztonságát, több változat készült. Szó volt 20–25 és 200 milliós beruházásról, de utóbbinak jelen gazdasági helyzetben nincs realitása. Tegnap Szűcs Lajos alpolgármester lapunknak elárulta, a legközelebbi testületi ülésen dönthetnek a városatyák a 33-as sorsáról. Ha biztosítják a költségek fedezetét, kiírják a közbeszerzést. Ha egyszerűsített eljárás lesz, gyorsan döntés születhet, de ha nem, akkor hónapokig eltarthat a versenyeztetés. Az átalakítás legalább 6–8 hetet fog igénybe venni. Ezalatt kibővítik a vízforgató rendszert, felújítják a medence hidraulikáját, automatikus vegyszeradagolót építenek be, és a vízszintet is megemelik.

A sportolók hónapokig nem edzhetnek a ligeti uszoda 33-as medencéjében, ha megkezdődik az átalakítás. A szerző felvétele
A sportolók hónapokig nem edzhetnek a ligeti uszoda 33-as medencéjében, ha megkezdődik az átalakítás.
A szerző felvétele

Azt is megtudtuk, hogy miután decemberben – január végi hatállyal – lemondott ügyvezetői tisztségéről Deák Albert, az önkormányzat pályázatot ír ki a posztra. Amíg nem dől el, ki lesz az utód, megbízott vezető irányítja az üdülőközpont nonprofit kft.-t. Hogy kit kérnek föl erre a feladatra, arról az alpolgármester nem kívánt nyilatkozni, de információink szerint valamelyik városi cég vagy intézmény vezetője lehet a befutó.

Új sátor a gyógyfürdőben

Új sátortetőt kapott a szentesi gyógyfürdő külső medencéje. A 4 millió forintos beruházás egyik felét a fürdőt működtető kórház, a másikat a helyi önkormányzat fedezte. A kupolatér kismedencéi új burkolatot és vízköpőket kaptak. Erre 800 ezer forintot költött az intézmény, a támogatást a megyei önkormányzat pályázatán nyerték, a 20 százalékos önerőt Szentes biztosította. Arról is megállapodás született a kórház és a város között, hogy az önkormányzat 4 évre előfinanszírozza Szentes óvodásainak úszásoktatását.

Olvasóink írták

 • 4. Hugika010 2011. január 15. 20:20
  „ja szagoltak egy kis hypót és máris katasztrófahirdetés van...jó hogy nem szirénáznak...”
 • 3. Okoskatörp 2011. január 15. 18:26
  „milyen vegyi mérgezés??? azért túlzásokba nem kéne esni....nem csernobili katasztrófáról van szó...”
 • 2. lacla 2011. január 14. 20:17
  „Ez jó volt!”
 • 1. éljenszentes 2011. január 14. 17:55
  „Mit szűrsz kis Szűcs?
  Klóros vizet szűrsz kis Szűcs?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új elnök a szentesi horgászok élén

Szentes - A Gerecz Elemér Sporthorgász Egyesület vasárnap tartotta tisztújító közgyűlését. Tovább olvasom