Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 8°C Még több cikk.

Fesztiválozott Fábiánsebestyén

Fábiánsebestyén - Három napig minden a jókedvről szólt a faluban. A rendezvényt immár 20. alkalommal rendezték meg.
– Nem vettem még részt ilyen versenyen, hirtelen határoztam el, hogy jelentkezek – mosolygott az ősszel már a fábiánsebestyéni iskola 6. b osztályát kezdő Hlavács Ingrid. Jól tette, hogy három másik kislánnyal együtt ilyen bátor volt, a korosztályában ő nyerte a szépségversenyt a hétvégi, háromnapos falufesztiválon. A rendezvényről azt mondta, hogy minden évben kilátogat, egy-két teljes napot tölt el a családjával, a legjobban a dodzsemezés tetszett neki. Ezt a játékot, mint az összes többit, ingyen használhatták a gyerekek.

Fesztiválozott Fábiánsebestyén. Fotó: Králik Emese (galéria)

A programokban és a vidámságban nem voltak híján az idén már 20. alkalommal rendezett fesztivál látogatói, akik a kínálat és a jó hangulat kedvéért távolabbi településekről is ellátogattak Fábiánsebestyénbe.
– Ne kapkodj, úgy célozz, mintha az anyósod állna ott – biztatta a favágó verseny résztvevőit a fejszedobás versenyszámnál a műsorvezető. Egy másik versenynek, a falu köztiszteletben álló, néhány éve elhunyt polgáráról, Jaksa Gáborról elnevezett erőpróbának ma már országos híre ment, büszkélkedett a szervező, Vendlóczki Richárd.

Fesztiválozott Fábiánsebestyén. Fotó: Králik Emese (galéria)

– A dunántúli Sárbogárdról is jelentkezett egy páros. Azt hiszem, nem is a versengés itt a lényeg. Az összetartásról, egymás segítéséről, példamutatásról szól inkább a megmérettetés – közölte.

A nyugdíjasklub maratoni tyúklábsütést szervezett. Ez egy, a faluban nagyon kedvelt édes sütemény, a nevét a formájáról kapta, magyarázta Szabó Lajosné. Bárki megkóstolhatta, érte annyi pénzt dobhatott egy becsületkasszába, amennyit gondolt, az összeget jótékony célra fordítják. Kiállítások, bemutatók is színesítették a háromnapos rendezvényt. Az esti koncerteken olyan sztárok szórakoztatták a vendégeket, mint Szinetár Dóra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új szerződést kötnek az orvosok

Egyelőre megnyugodtak a kedélyek a szentesi orvosi ügyelet kapcsán, már nem akarnak szakítani a várossal az orvosok. Tovább olvasom