Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Finomabb víz lesz Nagytőkén

Nagytőke - Fogyaszthatóbb lesz a nagytőkeiek ivóvize, mert az önkormányzat és a szolgáltató vákuumos gáztalanítót telepít a rendszerbe.
Az elmúlt években az ivóvíz-szolgáltatás minőségének javítására fordította legtöbb energiáját Nagytőke, és a 2010-es esztendőben sem lesz másképp. 2004 tavaszán fekália került a hálózatba, és a fertőzés miatt hónapokig nem ihattak vezetékes vizet a falubeliek. Az abban az évben időközi választásokon polgármesternek választott Staberecz Ferenc vezetésével a probléma megoldása érdekében új szolgáltatóval kötöttek szerződést, és felújították a falu egyetlen kútját.

Ahhoz azonban, hogy ízre is jobb legyen a község ivóvize, további fejlesztésről kellett határozni. Úgy döntött az önkormányzat, hogy a szolnoki Tisza Menti Vízművek Zrt.-vel közösen vákuumos gáztalanítót telepítenek a rendszerbe. Ezzel a technológiával a baktériumok többségét ki tudják szűrni, így jóval kevesebb vegyszert kell adagolni a hálózatba. A 8 milliós beruházás több mint felét Nagytőke állja, méghozzá saját forrásból, pályázni ugyanis nem tudtak ilyen fejlesztésre. Ezzel szinte el is lőtte idei puskaporát a falu.

Olvasóink írták

  • 1. varadipal 2010. május 21. 18:08
    „Eddíg durva víz volt, mint a pokróc. Most finomabb lesz, mint a kinai hernyóselyem. Nem azt akarta a firkász körmölni, hogy jobb íze lesz az ivóvíznek? Hiányzott a fogalmazás órákról. Bunkó pipogya pongyola.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Koszta-relikviák Szentesen

Szentes - Újabb Koszta József-alkotással és -relikviákkal gyarapodott a szentesi múzeum, amelyeket… Tovább olvasom