Délmagyar logó

2016. 12. 03. szombat - Ferenc, Olívia -3°C | 5°C

Fogyatékosok világnapját ünneplik Szentesen

Szentes - Szentes főterén állították fel azt a Szeretetkaput, amit a fogyatékkal élők világnapjára építettek a szentesi gondozási központ ellátottjai.
Felmérések szerint az ötven év felettiek egyharmada valamilyen fogyatékkal él, az idősek nagy része mozgásában korlátozott. A szentesi Gondozási Központ ellátottjai között húsz fiatal fogyatékos is van. A velük való törődés fontosságára, a segítségnyújtásra akarja felhívni a figyelmet a világnap, amit Szentesen csütörtökön és pénteken ünnepelnek. Az intézmény vezetője, Puskásné Halál Ágnes lapunknak elmondta, hogy a főtéren felállított Szeretetkapu jelképes: aki ezen keresztül halad, résztvevőjévé válik a türelem gyakorlásának. A kaput díszítő tablók a fogyatékosok életének jeleneteit ábrázolják.

A világnapi rendezvény vendége a holland Gert van Es, aki Utrecht város önkormányzatának képviseletében érkezett. Az elmúlt évben az utrechtiek háromkerekű kerékpárokat, elektromos mopedeket, a mozgáskorlátozottak közlekedését segítő eszközöket ajándékoztak a szentesi intézménynek. Most ezekkel versenyeznek a Kossuth téren a fogyatékosok, akik egyébként természetesen naponta használják a járműveket.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Különös haláleset a szentesi belvárosban

Szentes - A rendőrség szerint valószínűleg öngyilkossági szándékkal ugrott ki második emeleti… Tovább olvasom