Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 22°C | 35°C Még több cikk.

Földesi Irén nem enged az elveiből

Szentes - Tudományos munkája elismeréseként Földesi Irén, a szentesi rendelőintézet és a járóbeteg-szakellátás igazgatója kapta meg idén a kórház névadója, dr. Bugyi István sebészprofesszor nevét viselő emlékérmet.
Virágokkal halmozzák el diabéteszes betegei dr. Földesi Irént, a szentesi rendelőintézet és járóbeteg-szakellátás igazgatóját abból az alkalomból, hogy a Dr. Bugyi István kórház tudományos bizottsága javaslata alapján megkapta az intézmény névadójáról elnevezett emlékérmet. A világhírű sebészprofesszort, a kórház egykori igazgatóját, Bugyi Istvánt már nem ismerhette az 1984-ben doktorrá avatott kitüntetett, de a szellemisége hatott rá. Az igazgatónő vele együtt vallja: nem a betegséget, az esetet, hanem magát a beteg embert kell gyógyítani.

Földesi Irén 1990 óta foglalkozik a cukorbetegek kezelésével. A professzor tanításának megfelelően ő is mindent elkövet azért, hogy a beteg embereknek ne távoli városok kórházában kelljen a gyógyulást keresniük. Azt mondja: Szentesen a világban elérhető legkorszerűbb módokat tudják már alkalmazni a diabéteszesek kezelésében. Ehhez rendelkezésükre áll az egyik legmodernebb eszköz, az inzulinpumpa is. Ezt azért tartja nagy dolognak a kitüntetett, mert az elmúlt év szeptembere óta ennek az eszköznek a centrumaként működhetnek, így a pácienseknek nem kell utazniuk másik településre.

Földesi Irénnek a betegek szeretete adja az erőt a mindennapokban. Fotó: Tésik Attila

Az emlékérem tulajdonosa közismert a szigoráról. Azt mondja, ha engedne a hozzáállásából, az a páciensek kárára történne. Bevallása szerint neki a munkája és a betegek szeretete adja az erőt a mindennapokban. A Dr. Bugyi István-emlékéremre pedig büszke, azt mondja róla: – A díjat én kaptam, de azt megosztom a munkatársaim és a családom között. Földesi Irén egyébként három éve szerepelt a kórház tudományos bizottsága jelölőlistáján az emlékérem várományosaként. Ám eddig visszautasította az ajánlást, mert úgy gondolta: mások jobban rászolgáltak.

Olvasóink írták

  • 2. 6664 2008. március 05. 05:23
    „Csatlakozva az előttem szólóhoz, csak gratulálni tudok az elismeréshez!”
  • 1. Dzrdzik Péter 2008. március 03. 19:21
    „Gratulálok Incike. További munkádhoz sok sikert és jó egészséget kívánok.
    Dzurdzik Péter”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emma lecsapta a házak tetejét Árpádhalmon

Árpádhalom - Lecsapott a Közép-Európában tomboló Emma nevű orkán Árpádhalmon is. Huszonöt ház tetejét megrongálta, volt, amelyiket teljesen leradírozta. Tovább olvasom