Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Folytatódhat a közmunkaprogram Szentesen

Szentes - Feszültséget okoz a szentesiek körében, hogy a város egyes részein közmunkások teszik rendbe a csapadékvíz-elvezető csatornákat, míg más területeken a családoktól várja ugyanezt az önkormányzat. Ollai Istvánné független képviselő ezt nehezményezi, míg az MSZP-s Törőcsik Zoltán türelmet kér az emberektől. Az árkok felújítása jövőre is folytatódik.
A belterületi csapadékvíz-elvezető rendszer korszerűsítésére 170 millió forintot nyert a szentesi önkormányzat. Mint azt megírtuk: tavasszal elkezdődött az önrésszel együtt 200 millió forintos beruházás. Ebből az összegből a közbeszerzési pályázatot elnyert Szeviép kiépítette az úgynevezett főgyűjtőket, és sok utcában már a helyükre kerültek az átereszek vagy más néven kocsibejárók előtti szintjelző betonelemek.

Lapunkban arról is beszámoltunk, hogy a város közmunkaprogram indítására is nyert forrást. Ennek keretében 70 állástalan személy kezdte el a Felsőpárt nevű településrészben a nyíltszelvényű árkok rendbetételét. A közmunkások jelenleg is dolgoznak a felsőpárti, hékédi utcákban, teszik ezt addig, amíg az időjárás engedi.

A felsőpárti városrészben közmunkások teszik rendbe az árkokat Fotó: Tésik Attila
A felsőpárti városrészben közmunkások teszik rendbe az árkokat Fotó: Tésik Attila

A város legmélyebben fekvő részének, a Kisérnek a független képviselője azt nehezményezte, hogy a munkák során kiásott földet a sok csapadék több helyen visszamosta az árokba. Ollai Istvánné lapunknak azt mondta: korábban arról volt szó, hogy a város a pályázati pénzből minden utcában teljesen rendbe hozatja a csapadékvíz-csatornákat, azt követően pedig már a lakosság feladata lesz azok karbantartása. Jelenleg viszont csak a felsőpárti, s az azzal szomszédos részeken ásnak a közmunkások. Választókerületében sok idős ember él, aki ezt nem képes megtenni. A képviselő asszony szerint ha valaki a lerakott betonelemek szintjére hozza a háza előtti árkot, ám a szomszédja ezt nem tudja vállalni, akkor az illető portája előtt állni fog a víz.

A képviselő-testület legutóbbi ülésén Szirbik Imre polgármester azt mondta, hogy a szintjelző elemek között az árokfenék kiegyenlítését a lakosságnak kell elvégeznie. A belterületi csapadékvíz-elvezető rendszer egyébként 100-110 kilométer hosszú, novemberig csak 15 kilométeres szakasz készül el. Az egyik felsőpárti választókerület szocialista képviselője, Törőcsik Zoltán azt mondta: ennyire futotta az idén a pályázaton nyert pénzből. Úgy vélte, hogy ez a beruházás másfél-két évig tart, szerinte jövőre folytatódhat a program. Akkor eljuthatnak a közmunkások a Kisérbe is. Törőcsik szerint most tényleg lehet feszültség a városrészek lakói között. Ő mindenesetre a lakosság türelmét kéri, és köszönetet mond azoknak, akik a saját portájuk előtt rendbe teszik az árkot. Hozzátette: az onnan kikerülő föld elszállításáról viszont az önkormányzatnak kell gondoskodnia.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szentes a készenlétre szavaz

Szentes - A tisztiorvosi hivatal döntésére várnak a szentesi patikusok, akik már megegyeztek:… Tovább olvasom