Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Folytatódik az oktatási program

Szentes – Az előkészítő munkálatok folyamatban vannak, a középiskolai koordinátor kollégák már foglalkoznak a tanulói jelentkezésekkel. Olyan diákok is bekapcsolódhatnak, akik szentesiek, de nem ebben a városban tanulnak – tájékoztatott Bácskainé Fazekas Márta programvezető a januárban indult, felvételire és érettségire felkészítő Studium Generale program folytatásáról.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

A sikeres, népszerű tehetségsegítő kezdeményezés, amelyet az önkormányzat mellett a város jelentős gazdasági szereplői – a Hungerit Zrt., a MetalCom Zrt., az Árpád-Agrár Zrt., a Délkertész és a HK Ceram Kft. – is támogatnak, ritkaságnak számít hazánkban. Az elmúlt tanévben mintegy 100 diák vett részt, a délutáni kurzusokat matematika, biológia, fizika, kémia, gazdasági alapismeretek tantárgyakból biztosítják, illetve „bónuszként" egy idegen nyelvből is elmélyíthetik tudásukat a diákok. A program heti 2 tanórát biztosít számukra minden tantárgyból, a jelképes óradíj – azért, hogy a részvétel ne függjön a család anyagi helyzetétől – 150 forint. A minél eredményesebb oktatás érdekében az önkormányzat és a szegedi egyetem együttműködési megállapodást kötött, már az elmúlt félévben élő munkakapcsolat alakult ki egyetemi oktatókkal, előadások és laborgyakorlat formájában, tudatta a programvezető. A középiskolások szeptember 13-áig jelentkezhetnek.

Olvasóink írták

  • 2. kapocs 2013. szeptember 10. 12:42
    „"A sikeres, népszerű tehetségsegítő kezdeményezés, amelyet az önkormányzat mellett a város jelentős gazdasági szereplői - a Hungerit Zrt., a MetalCom Zrt., az Árpád-Agrár Zrt., a Délkertész és a HK Ceram Kft. - is támogatnak, ritkaságnak számít hazánkban."

    Köszönet a támogatóknak! (Akik az oktatókat is fizeti.)”
  • 1. nie 2013. szeptember 10. 09:57
    „Az oktatókat ki fizeti?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vikingek főzték a szentesi lecsót

Pénteken szalonnát sütött, szombaton lecsót főzött Szentes apraja-nagyja a Hunor-Coop Zrt. által 12 éve életre hívott szentesi lecsófesztiválon. Tovább olvasom