Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

Formációt alakított a szentesi Szilver

Szentes - A legeredményesebb hazai táncos klub,a Szilver táncosai formációt alakítottak, és világversenyen mutatkoztak be. A szentesi táncosok hatperces produkciója itthon is tetszést aratott, de az Európa-bajnokságon a hatodik helyet jelentette. A páronkénti versenyeken egymás ellen küzdőknek ebben a felállásban egy a céljuk.
A szentesi Szilver Magyarország legeredményesebb amatőr táncos klubjaként elég erősnek érezte magát ahhoz, hogy kiállításon egy formációt – nyilatkozta lapunknak László Csaba. A többszörös magyar bajnok standard táncos tevékenyen részt vett a csapat felkészítésében Szatmári Szilvia tanárnővel együtt.

Magyarország legjobb versenytáncosai egy csapatban, egymásért küzdenek Fotó: Vidovics Ferenc

A közös munka eredményeként létrejött felállás új, a legjobb hazai táncosok így nem egymás ellen küzdenek, éppen ellenkezőleg: együtt, közös célért. Ezeken a versenyeken a koreográfia mellett a zene erőteljes hangsúlyt kap az ítészek előtt. A szentesiek lehetőségeikhez mérten alkották meg azt: vásároltak CD-ket a három híres tenor dalaival, filmzenéket, operarészleteket, melyeket aztán egy lemezlovas segítségével megvágtak a tánchoz.

A tehetséges fiatalok

A közelmúltban felállt Formációt a városban és Csongrádon is több rendezvényre invitálták már, így táncoltak a tehetséges fiatalok például szalagavató bálokon. A párosok: Kósa István – Pap Szandra, Kósa András – Túri Bernadett, Bődi Richárd – Kovács Bernadett, Budai Attila – Barna Lilla, Török László – Zsíros Gabriella, Nagy Gergő – Horváth Alexandra, Borbás Csaba – László Szilvia, Schwartz Péter – Csapi Flóra.  
Más klubok megrendelik zeneszerzőktől a muzsikát, és több millió forintot fizetnek érte – tudtuk meg. A zene mellett egalább olyan fontos a viselet. Az elegáns, klasszikus, fejdísszel ékesített ruhakölteményeket a Szilver nőtagjai tervezték meg, finomítgatták az legapróbb részletig.

A bajnok táncos úgy látja, a formáció felállása jó hatással volt az egyesület táncosaira, a korábbi viszályok elsimultak, a páronkénti versenyeken való rivalizálás pedig így egészséges folyamatba irányítva hozta meg az eredményt. Bár a szentesi formáció a magyar bajnokságot nem nyerte meg, világversenyeken maga mögé szorította a hazai első csapatot. A tavaly Kisinyovban megrendezett Európa-bajnokságon hatodik, a stuttgarti világbajnokságon kilencedik helyet szereztek. A táncosok teljesítményével kapcsolatban László Csaba úgy nyilatkozott: felülmúlták az elvárásait.
hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fecsegő Lányokat a Nox tagja is segíti

Szentes - A szegvári lányokból alakult együttest a Nox frontembere, Nagy Tamás is segíti. A népszerű… Tovább olvasom