Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Füstmentes bulik? Nem álom!

Szentes – A legtöbb dohányos el sem tud képzelni egy szombat esti bulit cigaretta nélkül. A szenvedélyükről azonban kénytelenek lemondani január 1-jétől a fedett, nyilvános helyeken. Hogyan érinti a dohányzási tilalom a vendéglátósokat, illetve a szórakozókat? Ennek jártunk utána.
- Örülök, hogy nincs idebent cigi füst, így jobban szemügyre tudom venni a csajok fenekét! – válaszolta az egyik vendég, arra a kérdésünkre, hogy milyen egy füstmentes Mr. Shame koncert Szentes egyik kedvenc szórakozóhelyén, a Buffaloban.

Ugyanitt tavaly egy-egy buli alatt vágni lehetett a füstöt, most senki sem gyújt rá az újonnan életbe lépett törvény miatt. A vendégek betartják a szabályozást, de hogy mennyire tartják szigorúnak a rendelkezést, arról már megoszlanak a vélemények. – Én pont egy jazz koncerten szoktam vissza a cigarettára, azóta a szombat esti bulikat el sem tudom képzelni anélkül, hogy rá ne gyújtsak. Most ezt a rossz szokásomat kénytelen vagyok a szabad ég alatt, a kijelölt dohányzóhelyre korlátozni – magyarázza az egyik törzsvendég.

A dohányosok a kijelölt helyen hódoltak a szenvedélyüknek.
A dohányosok a kijelölt helyen hódoltak a szenvedélyüknek.

Véleménye szerint sokkal jobb megoldás lett volna egy megfelelően elzárt dohányzó helyiség kialakítása. A szórakozóhelyen azt tapasztaljuk, hogy mégis több azon vendégek száma, akik kifejezetten örülnek a füstmentességnek. Nem kell attól tartaniuk, hogy kiégetik a ruhájukat, vagy másnap szellőztetniük kelljen a füstszagú kabátjukat.

A tánctér csak a zenekar szünete alatt ürül ki látványosan, a dohányosok ekkor hódolnak szenvedélyüknek - a kijelölt helyen. Úgy tűnik a dohányzási tilalom nem adta fel a leckét a vendégeknek, mindenki elfogadja és betartja a szabályozást - erősíti meg az egyik pultos is. - Bár magam is dohányos vagyok, mégis örülök az új törvénynek. Végre vasárnap hajnalban már nem gyullad be a szemem a füsttől!

Olvasóink írták

  • 1. Zotya100 2012. január 23. 17:09
    „Kedves fiam január 1-el letette a cigit, -- még tartja!
    Azt mondja, több pénze marad másra (nem is gondolta, mennyivel több!), az anyja örül, hogy nem büdösek a ruhái, én meg annak, hogy valamivel több esélye lett az egészséges életre. No comment.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízmilliókat kell összespórolni

Szentes - A tavaly novemberi ülésen arról határozott a szentesi képviselő-testület, hogy 4,2… Tovább olvasom