Délmagyar logó

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Gazdára lelt a negyedik szentesi rendelő

Szentes - Két és fél éve adták át a Vásárhelyi úti Egészségházat, amelyet magánbefektető hozott létre saját beruházásból.
A 100 millió forintos, 450 négyzetméteres ingatlanba egy patikát és négy rendelőt terveztek, utóbbiak közül eddig csak hármat vettek birtokukba az orvosok. Úgy tudjuk: a beruházó az építkezés idején szóban egyeztetett a gyógyítókkal, akik közül többen jelezték, hogy praxisukat szívesen átköltöztetnék az új épületbe. Később ez mégsem valósult meg: két felnőtt- és egy gyermekorvos fogadta betegeit az Egészségházban.

A rendelők használati jogát 99 évre kapta meg az önkormányzat, ezekben az orvosoknak csak a rezsit kell fizetniük, a gyógyszertár pedig egy, a befektető által működtetett hálózat tagja volt. A három működő praxis ellenére a patika nem volt hosszú életű: alig egy évvel az átadás után végleg kitették a zárva táblát.

Tegnap már a Vásárhelyi úton rendelt Szuly Levente. A szerző felvétele
Tegnap már a Vásárhelyi úton rendelt Szuly Levente.
A szerző felvétele

A negyedik, mindeddig üresen álló helyiséget a város vezetőinek részvételével tegnap ünnepélyes külsőségek között vette át dr. Szuly Levente. Elmondta: a Nagyörvény utcai rendelőt eddig egy kollégájával közösen használták, a modern, korszerű ingatlanban a megszokott időpontokban és telefonszámon várja 2400 páciensét. A váltás okaként a betegek érdekeit nevezte meg. Szirbik Imre polgármester és Ollai Istvánné képviselő köszöntőjében kiemelte: az önkormányzat törekszik a lakosság színvonalas egészségügyi ellátására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szirbik Imre: Nem látom a költségvetést

Szirbik Imre a Szentesi Életnek adott interjúban úgy fogalmazott: ilyen még nem volt a praxisában, hogy január közepén ne lássa a büdzsét. Tovább olvasom