Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 18°C Még több cikk.

Geönczeöl doktor halasztani szeretne

A köztársasági elnök kegyelméből egy évre mérsékelt börtönbüntetését szeretné elhalasztatni a szentesi orvos. Dr. Geönczeöl Tibor továbbra is otthonában várja a Csongrád Megyei Bíróság határozatát kérelméről.
A börtönbüntetés halasztása iránt nyújtott be kérelmet a bírósághoz dr. Geönczeöl Tibor. Az ismert szentesi orvost másodfokon három év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Csongrád Megyei Bíróság, mert a vajdasági magyar betegek akut műtétjeit sürgősségi beavatkozásként tüntette fel. A büntetést az államfő kegyelemből egy évre mérsékelte tavaly november közepén. A kegyelmi határozat után beadott halasztási kérelemre még nem kapott választ az elítélt, és ügyvédje. Gerő Tamás álláspontja szerint a kegyelmi határozat napjától kell számítani a megadható három hónapnyi halasztás kezdetét, ezért leghamarabb február végén vonulhat börtönbe Geön- czeöl doktor. Ha a bíróság nem osztja az ügyvéd álláspontját, és a másodfokú bírósági határozat megszületésének napjától méri a három hónapnyi halasztható időt, akkor az már régen letelt.

A halasztás iránti kérelem elbírálásáról szóló határozat Gerő Tamás szerint még januárban megérkezik, a gyakorlat szerint annak kézhez vételétől számított egy-két héten belül postázzák a börtönbe hívó levelet, és akkor menni kell.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megegyeztek az ügyeletről Szentesen

Sikeresen zárta az évek óta tartó tárgyalássorozatot a városi és a községi háziorvosokkal Szűcs… Tovább olvasom