Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Geönczeöl és Kovács hamarosan megtudja

Megérkezett a köztársasági elnök válasza a Szegedi Városi Bíróságra: az irat tartalmazza az államfő döntését a két szentesi orvos kegyelmi kérvényéről. A törvény szerint először az érintettek tudhatják meg, kaptak-e a kegyelmet.
Korábban jogerősen börtönbüntetésre ítélte a Csongrád Megyei Bíróság dr. Geönczeöl Tibort és dr. Kovács Ágnest (képeinken). A szentesi kórház baleseti sebésze és volt igazgatója kegyelmi kérvényt nyújtott be a köztársasági elnökhöz. Az iratot a jogszabályban meghatározott rend szerint a Szegedi Városi Bíróság továbbította az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumba, onnan került a köztársasági elnökhöz. Sólyom László döntését az igazságügy-miniszter ellenjegyezte. Petrétei József korábban engedélyt adott arra, hogy a két orvos a kegyelmi eljárás végéig ne kezdje meg börtönbüntetésének letöltését. Így mindketten most is otthonukban várják ügyükben az utolsó levelet.

Tegnap megtudtuk: a minisztériumból a válasz a Szegedi Városi Bírósághoz került – e szerv feladata az elítéltek tudomására hozni az államfő döntését. Bálind Attila elnök hangsúlyozta: a kegyelmi eljárásról szóló törvény szerint a határozat tartalmáról kizárólag a kérvényező adhat tájékoztatást.

A két szentesi orvos várhatóan a jövő hét elején tudja meg, hogyan döntött a köztársasági elnök. Mindketten felfokozott hangulatban várják az értesítést, és bíznak a kegyelemben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lefokozzák a szentesi dandárt

Mégse jött el a héten Szentesre a honvéd vezérkar főnöke – pedig várták. Havril András a… Tovább olvasom