Délmagyar logó

2016. 12. 03. szombat - Ferenc, Olívia -2°C | 4°C

Gépfegyver is lehetett a Kurcában

Szentes - Kíváncsiskodó tekintetek figyelik a Kurca híd felújítási munkálatait, melyek november végén kezdődtek meg.
Sokan megálltak a mederkotrást látva és találgatták mit takarhat az iszap. A meder híd alatti és melletti 50-70 centis szintkülönbsége is arra engedett következtetni, rengeteg minden heverhet a víz alatt. A szivattyúzás közben is bukkantak fel rossz biciklik, köztéri szemetes kukák, kresz táblák, de ezen már nem is nagyon lepődött meg senki. Az elmúlt években a tűzoltók többször lemerültek a hídnál a rendőrség vagy a város kérésének eleget téve és kiszedték az időközben bedobált holmikat. Még segédmotort és padot is találtak annak idején a mederben.

A mostani felújítási munkák azonban komolyabban megmozgatták a meder alját. A munkások találtak nőgyógyászati fogót, amit állítólag hüvelytágításra szokás használni. Került elő mobiltelefon és olyan telefon modell is, ami csupán bemutató célokat szolgál, de nem működőképes. Edények, babakocsiváz, különböző vasdarabok, több kresz tábla, a Kurca folyót jelző tábla, hídkorlát betonelem, közúti betonoszlop, bazaltkövek, téglák kerültek sorban a markolókanálba. Volt ott katonai sisak, üres lőszerhüvely és fegyvertöredék. Egyesek AK- 47-es géppisztoly tusát és vadászfegyver tust véltek felismerni a fellelt fadarabokban. Előkerült egy megrongálódott katonai érdemérem is Az alumínium kitüntetésen a Dél-Alföld Felszabadításáért szöveg olvasható.

Találtak rozsdás késeket is, ami azért érdekes, mert az egyik bámészkodó emlékezett egy régi szurkálásos gyilkosságra, ami során a gyilkos eszközt a bíróság épülete mögött dobták a Kurcába a '80-as években. De mindez lehet városi legenda is.

Megfelelő ütemben halad a híd felújítása és bővítése. Jelenleg a távvezetékek áthelyezése folyik, ami miatt lezárták a kerékpársávot és a járdát a bíróság felőli oldalon. Jövőhéten a kivitelező megkezdi a támfal feltárását és a hét folyamán éjjel-nappali jelzőlámpás forgalomirányítást vezetnek be.

Olvasóink írták

  • 1. Tiszthelyettes 2013. február 03. 12:17
    „A "Dél-Alföld felszabadításáért" helyesen: A Magyar Délvidék visszafoglalása emlékére. 1941-ben adták ki, az alumínium darabokat tisztek kapták. Valószínűleg ´45 után vált meg tőle a gazdája, amikor hosszú éveket tölthetett érte koncentrációs táborban a magyar ember egy ilyen csekélységért. Arról a rémkorszakról nem illik megemlékezni...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Népfőiskola Szegváron

A mezőgazdaság idén várható helyzete a témája a következő népfőiskolai előadásnak, amely szerdán 18 órakor lesz a művelődési házban. Tovább olvasom