Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Gólyamentés után névadó ünnepséget tartottak Derekegyházán

Szentes - A Magyar Madártani Egyesület munkatársai meggyűrűzték a kisgólyákat és az érdeklődők meg is simogathatták a falu kedvenceit.
Csütörtök délután Derekegyházára riasztották szentesi tűzoltókat. A falu központjában, egy 10 méteres oszlop tetején található gólyafészek megcsúszott. A hatalmas fészek a járókelőket veszélyeztette, ezért a szentesi egység egy létraszerrel beavatkozott és a helyére igazították a megbillent fészket.

Fotó: Dovicsin András/Derekegyháza
Fotó: Dovicsin András/Derekegyháza

A műszaki mentés mellett a madarakat is megmentették: a "gólya anya" mellett a fészeknek apró lakói is voltak. Szerencsére a gólyacsalád sikeresen megúszta a "földcsuszamlást" és a kicsik és a nagy is köszönik szépen, jól vannak, az ijedtségen kívül nem esett bajuk.

Fotó: Dovicsin András/Derekegyháza
Fotó: Dovicsin András/Derekegyháza

Ezen a napon lehetőség volt egy kisgólyát közelről is szemügyre venni, illetve a Magyar Madártani Egyesület munkatársaitól sok hasznos információt megtudni a madarak gyűrűzéséről, megfigyeléséről. A kis gólya gyűrűzése a közönség szeme előtt zajlott, illetve a MME munkatársainak felügyeletével és engedélyével bárki megsimogathatta őt. A másik gólya fióka gyűrűzése a fészekben történt - írta Facebook-oldalán a Dr. Brusznyai Árpád Művelődési Ház és Könyvtár.

Derekegyház vezetése úgy gondolta, a gólyamentő akciót egy ünnepélyes névadóval köti egybe, amit ott helyben meg is tartottak a falu nagy örömére.

Fotó: Dovicsin András/Derekegyháza
Fotó: Dovicsin András/Derekegyháza

A program kézműves foglalkozással és rajzversennyel folytatódott a könyvtárban, a téma természetesen a gólya volt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújul a szentesi világháborús emlékmű

Becsomagolták az Erzsébet téren az I. világháborúban elesett katonák emlékére állított… Tovább olvasom