Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 21°C Még több cikk.

Gólyanévadó

Eperjes - Eperjesen a falu központjában, a polgármesteri hivatal előtt található a gólyafészek.
Lakói visszatérő vendégek. Néhány hete érkeztek meg és hozzáláttak a fészek csinosítgatásához. A gólyapárnak hamarosan neve is lesz.

– A gólyákat mindenki szereti, örülünk, hogy minden évben visszatérnek. Szeretnénk, ha Eperjes hosszú csőrű lakóinak neve is lenne, ezért arra kértük a lakosságot, hogy a település közösségi oldalán ajánljanak nevet a gólyáknak. Meg is tették, úgyhogy most hat névpárból lehet választani – mondta Tóth Andrea, a település programszervezője.

A hétvégén már nevükön nevezik az eperjesi gólyákat. Fotó: Tóth Andrea
A hétvégén már nevükön nevezik az eperjesi gólyákat. Fotó: Tóth Andrea

Volt, aki azt javasolta, legyen a gólyapár neve Szilvi és Misi. A hölgy magyarázatként hozzáfűzte, azért, mert a gólyák segítették egy régi ismerősét abban, hogy újra rátaláljon. Mások a Géza és Gizi, a Kira és Peti, Jóska és Bözsi neveket ajánlották. Két névpár Eperjes nevéhez kapcsolódik, vagyis lehet szavazni az Epi és Eplin nevekre, vagy az Eperke és László névpárra. Utóbbihoz is fűzött magyarázatot a javaslattevő. Szerinte mivel Eperjes gólyapárjáról van szó, legyen a lány Eperke, a fiú pedig László, a falu védőszentje után.

Péntekig lehet szavazni Eperjes Facebook-oldalán. A győztes neveket egy táblán is feltüntetik, a fészek tartóoszlopán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyerekeknek hozott jegyeket az Omega

Május 15-én koncertezik Szentesen az Omega. A legendás csapat ajándék jegyeket hozott a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány kis muzsikusainak. Tovább olvasom