Délmagyar logó

2017. 04. 25. kedd - Márk 6°C | 20°C Még több cikk.

Gőzerővel dolgoznak a szentesi Petőfi Szállónál

Szentes - Megkapta az engedélyt a Pendola Kft. a szentesi Petőfi Szállóhoz az 1960-as években toldott épületrészek bontásához.
A beruházó a szálloda névadási ünnepségének 110. évfordulóján, októberben nyílt napot rendez. A cégcsoport a szentesi Petőfi korhű helyreállításán dolgozik, a tervek szerint ez lesz a megye első ötcsillagos szállodája.

A fővárosi székhelyű Pendola-cégcsoport vállalkozott a teljesen lepusztult szentesi Petőfi Szálló rekonstrukciójára. A korai szecessziós stílusban épült szálloda műemlék, ezért csak eredeti állapotában állítható helyre. Mint arról beszámoltunk lapunkban, a helybeliek utoljára tavaly novemberben járhatták be az épület minden zegét-zugát, és képeket készíthettek, hogy milyen állapotban vette át a Pendola az egykoron szebb napokat megélt vendéglátóegységet. Júniusban aztán bezárt az addig még az épületben üzemelő Petőfi cukrászda is, hogy annak helyiségeit is birtokba vegyék az építők.

Az utcai fronton jelenleg alig látszik mozgás, a szentesieket viszont érdekli, mi történik a falak között. A Pendola Kft. ügyvezetője, Zsohár Árpád lapunk érdeklődésére elmondta: megkapták az engedélyt, és az udvarban hozzákezdtek az 1960-as években a szállodához toldott épületek bontásához. Ezt végzik még szeptemberben is. A cégcsoport egyébként a minap adta át a fővárosban a Garay Üzletközpontot, amely 13,3 milliárdos beruházás volt. Ott 17 ezer 800 négyzetméter alapterületen 186 kereskedelmi, szolgáltató- és vendéglátóegységet alakítottak ki. Ezt azért említette Zsohár Árpád, mert mostantól már csak a szentesi Petőfi Szállónál fognak dolgozni. A létesítményt úgy állítják helyre, ahogy azt Komor Marcell budapesti építész megálmodta.

Az 1960-as években a szállodához toldott épületrészeket is lebontják. Fotó: Tésik Attila
Az 1960-as években a szállodához toldott épületrészeket is lebontják.
Fotó: Tésik Attila

A szállodát egyébként ünnepélyes keretek között éppen 110 évvel ezelőtt, 1898-ban nevezték el a költőről. Az évforduló alkalmából október 22-én Zsohár Árpádék ismét kinyitják az épület kapuit a nagyközönség előtt. A nyílt nap keretében megnézhetik majd az érdeklődők a bontási munkák végén, hogyan nézett ki eredetileg a Petőfi. A több milliárd forintba kerülő rekonstrukcióval 2011 második felében végeznek a kivitelezők.

Egyetlen ötcsillagos a megyében

Ha a következő években nem jelentkezik tőkeerős befektető más településeken, akkor Csongrád megye egyetlen ötcsillagos szállodája lesz a szentesi Petőfi. A fővárosi székhelyű Pendola Kft. luxusszállót fog kialakítani 2011-re a műemléki épületben. A pincerészben egyebek között bár, kaszinó, borozó, lőtér és parkolóház áll majd a vendégek rendelkezésére. A földszinten pub, étterem, a Petőfi cukrászda, söröző, játékterem, no meg a Tóth József Színház működik, az udvarban pedig újraépítik az egykori lóistállót és a kocsiszínt. Az első és második emeleten lesznek a minden igényt kielégítő szobák, és télikert teszi még impozánsabbá a miliőt.

Olvasóink írták

 • 6. Balatoni 2008. augusztus 27. 00:34
  „Látszik, hogy világlátott ember vagy gubás, mert a Balcsinál igenis, hogy van!”
 • 5. gubás 2008. augusztus 26. 18:49
  „Ez az 5 csillagos Petőfi nem más mint népbutítás, vagy buta kisemberek nagy álma./kereslet-kínálat/ Balatonnál 1-sincs BP-en összesen 4 db melyeket komoly profik üzemeltetnek.
  Én már annak is örülnék, ha minden botrány nélkül, a mai kornak megfelelő szépen felújított épületet kapnánk vissza.”
 • 4. hangulat 2008. augusztus 26. 14:22
  „Csak még egyszer betérhetnék olyan hangulatban a Petőfibe, mint a 60-as években!”
 • 3. kiderül 2008. augusztus 26. 12:30
  „Már csak az a kérdés, hogy lesz-e vendég a "patinás" 5 csillagos szállóban, vagy ez is csődbe megy mint a vágóhíd?”
 • 2. Szép lesz 2008. augusztus 26. 00:01
  „Az eredeti állapotába állítják vissza, de a mai kor megköveteli a számos újítást, mert azért csak eltelt 110 év. Biztosan nagyon szép lesz, én már nagyon várom! Csak igazából nemcsak a megyében, hanem az egész dél-alföldön nincs 5 csillagos szálloda, úgyhogy nagyon fejleszteni kéne a várost, meg az idegenforgalmat, hogy rentábilis legyen.”
 • 1. vágta 2008. augusztus 25. 10:49
  „Ezt soha nem értettem: Parkolóházak, játékterem, lőtér, meg felét nem is értem mik épülnek, hogy helyreállítsák az eredeti álapotot???? Ez nekem ellentmondás, de ettől függetlenül biztos nagyon szép lesz, várjuk....:-)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parkolás: nem fizetnek a tanárok a katolikus iskolánál

Szentes - Nem épül új parkoló a szentesi gimnázium mögötti részen, hanem a katolikus általános… Tovább olvasom