Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Grammy-díjas producerrel dolgozik az Angertea

Nagymágocs - Neil Kernon tavaly kereste meg a zenekart, januárban elkészült a közös munka végeredménye: egy kislemez. Egyre többen ismerik a nevüket, egy norvég kiadó is szívesen dolgozna velük.
A 90-es években három szentesi gimnazista talán nem is hitt olyan sikerben, mint amilyet a zenében elért. Az együttes vezetője, az énekes-gitáros Mihály Gergely zenésztársaival, a basszusgitáros Peralta Miguellel és a dobos Bárkai „Ottó" Lászlóval – mindhárman nagymágocsiak – néhány éve a metálzene ismert előadói közé tartozik. A névválasztáskor a szerintük szabadon értelmezhető, nyílt jelentésű, a társadalom manipulálhatóságára is utaló Angertea – haragtea – lett a nyertes.

– Az első lemezünk 2003-ban jelent meg, ezen még magyarul énekeltünk. A stílus, a mondanivaló könnyebb kifejezése miatt, és ahhoz, hogy máshol is értsenek minket, a második és harmadik lemezünk már angolul szólt – mondta Mihály Gergely. – Egyszerűbb ezen a nyelven megírni a gondolatokat. Arra törekszünk: olyan legyen a zenénk, hogy bárhol a világban meg lehessen hallgatni.

Dübörög a metál: az Angertea folyamatosan koncertezik. Fotó: DM/DV
Dübörög a metál: az Angertea folyamatosan koncertezik.
Fotó: DM/DV

Mindhárman tanultak zenélni egy-két évig, később autodidakta módon képezték tovább magukat. Sem a társai játéka, sem az ő énekhangja nem a megszokott, magyarázta Gergely, de a közönségük és a kritikusok szerint a hangzásuk ettől egyedi és utánozhatatlan. Az elmúlt év komoly változást hozott a fiúk életében: egy amerikai, Grammy-díjas tehetségkutató-producer vette őket a szárnyai alá. Egy fájlmegosztóra föltett klipjüket látva Neil Kernon, aki olyan nevekkel dolgozott együtt, mint Peter Gabriel vagy a Judas Priest, megkereste őket. Az év végén egy három dalból álló, úgynevezett EP-t vettek föl: a zenei alapokat Szegeden, az éneket a szentesi Murphy Stúdióban. Ezt elküldték Neil Kernonnak, aki megkeverte.

– Januárban elkészült a kislemez, amelyet föltettünk a honlapunkra. Most egy minél szélesebb körű promóciós turnéra volna szükség. Nem a zenekar menne turnéra, hanem a zenénk. Az erre szakosodott cégek a lehető legtöbb helyre küldenék szét a lemezünk egy-egy példányát – folytatta Gergely. – Egy német és egy kanadai céggel vettük fel a kapcsolatot. Jelentkezett egy norvég kiadó, amely szívesen kiadná új lemezünket, de akár a régieket is.

A zenekar tagjai úgy vélik, komoly fegyvertény, hogy egy ekkora név foglalkozik velük. A szakma szereti komplex zenéjüket, a klipeket és a számokat mindig pozitív visszajelzések követik. Folyamatosan koncerteznek, a közönségük egyre gyarapszik. Az alkotással sem álltak le, új számokat írnak. Többen megismerték a nevüket, a koncertjeiken érezhetően népesebb a közönség.

Olvasóink írták

 • 3. pt 2011. május 09. 08:53
  „Az egyik legjobb hazai banda :)”
 • 2. turboman 2011. május 08. 14:57
  „Csatlakoznék, csak így tovább! Bár nem a kifejezett kedvencem a műfaj, attól még elismerem, hogy jó amit csináltok!
  Egy dolgot viszont sosem értettem: hogyan, vagy miért könnyebb angolul kifejezni a gondolatokat egy magyar ember számára?”
 • 1. nemecsekerno_007 2011. május 07. 16:56
  „Hajrá srácok!!! Valami amiért fizetnek külföldön! Gratula!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az evangélikus egyház átvenné a szentesi Petőfi általános iskolát

A Magyar Hírlap szerint megszűnés fenyegeti a szentesi Petőfi Sándor Általános Iskolát. Tovább olvasom