Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Grandiózus uszodatervek Szentesen

Szentes - Nem tett le grandiózus uszodafejlesztési terveiről Szentes: átépítenék és lefednék az 50 méteres medencét, mellette wellnessrészleg épülne, a Kurca-parton pedig homokos plázst alakítanának ki.
Az a pénz nem vész el, csak átalakul – mondta lapunknak Szirbik Imre polgármester, amikor arról kérdeztük, milyen céljai vannak Szentesnek azzal a 97 millió forinttal, amit a város idei költségvetésében egy új, 25 méteres medence építésére különítettek el. A beruházásnak azért nem láthatóak nyomai az uszodában, mert jóval grandiózusabb álmokat dédelgetnek a Kurca-parti településen. A frissen kidolgozott tervek jóváhagyásáról és az uniós pályázat benyújtásáról pénteken határoz a képviselő-testület. Ha az elképzelés támogatást nyer, az említett összeget önerőként használnák föl. Szükség lesz rá, mert legfeljebb a költségek felét állja a támogató szervezet, és Szentesen 1,6 milliárdos projektben gondolkoznak.

Első ütemben az 50 méteres medencét építenék át: egy 33 méteres sport- és egy 17 méteres élménymedence foglalná el a helyét. Mellette, az egykori napozóépület szomszédságában egy 300 négyzetméteres wellnessrészleg épülne. A két részre osztott 50-es medencét és a jelenleg nyitott gyermekpancsolókat lefednék, hogy télen is használhassák a vendégek. A tető alá hozott létesítmény elhúzható üvegfalakat kapna, így jó időben nyáriasítható lenne. A második ütemben felújítanák a 33-as medencét és lelátóját. Ugyanez várna a néhány éve átadott termálmedencékre és az öltözőépületre is. 60 millióért egy hullámmedencét is beterveztek a csúszdás mellé. A kempinget sövénykerítéssel választanák le a strandról, és elbontanák a mostani bekötőutat a Kurca-parton is, helyére ugyanis fehérhomokos plázst álmodtak a tervezők.

A fejlesztés kidolgozói szerint a beruházás révén Szentes újra versenyhelyzetbe kerülne a Cserkeszőlő–Gyopáros–Mórahalom fürdőháromszögben, sőt megelőzné konkurenseit. Ami az üzemeltetést illeti, jelenleg évi 26 milliós támogatást kap az üdülőközpont a várostól. Szentesen úgy számolnak, ha a tervek megvalósulnak, 5 év alatt támogatottból nyereséget termelő vállalkozássá fejlődhet a strand és a kemping, még akkor is, ha évi 40 millióval – 180-ról 220 millióra – nőne az éves üzemeltetési költség.

Jó volt a strandon az első félév

Idén nagyobb bevételt ért el a strand az év első felében, mint 2008 azonos időszakában, miközben a vendégforgalom azonos volt. Több bérlet fogyott, a kabinok kihasználtsága viszont csökkent: júniusban 64-ből 14 üresen állt. Az üdülőházak vendégforgalma is nőtt tavalyhoz képest, a kempinget viszont kevesebben látogatták. Az üdülőközponthoz tartozó teniszpályákat is jóval kevesebben használták, mint 2008 első felében.

Olvasóink írták

 • 6. niemand 2010. június 23. 19:55
  „Tervnek nagyon szép, de szentes lakosságának ez kell csak a boldogságához? Johns egyetértek veled.”
 • 5. Power 2009. szeptember 27. 20:20
  „Röpködnek az adófizetők milliói...hiába nagy a jólét...”
 • 4. Lorbeer 2009. szeptember 17. 19:33
  „" Nonprofit gazdasági társaság üzletszerű gazdasági tevékenységet csak kiegészítő jelleggel folytathat, a gazdasági társaság tevékenységéből származó nyereség a tagok (részvényesek) között nem osztható fel, az a gazdasági társaság vagyonát gyarapítja"....és egyéb nyalánkságok...van mit osztani.Bizonyosan jutni fog némi
  átalakulásra is,csak figyelni kell a minőségátadásnál,
  nehogy megsűllyedjenek a medencék,mint az 50es.”
 • 3. Johns 2009. szeptember 09. 16:52
  „ezek tervek.azt tudjuk,hogy mit szeretnének,meg,hogy mi is lesz ezekből ám senki sem gondol bele ezen dolgok mibe is kerülnek??szentesen mindn3e van csak munkahely nincs...nem ártana arra is rágyúrni és nem azt a f.sz Hungeritet védeni és eltanácsolnia befektetőket.
  Úgyvélem lenen elég ember aki ezekt a cégeket kiszolgálná munkaerővel.Népes terület a szentesi kistérség.”
 • 2. toxi-2 2009. szeptember 09. 09:43
  „Korcsolyapálya, ötcsillagos szálloda, milliárdos uszoda, és mindez Szentesen? A végén még elkezd valami mocorogni, aztán nemcsak nevében lesz város, hanem tartalmában is... :)”
 • 1. IVY 2009. szeptember 09. 09:10
  „Jobb szeretnék olvasni már, Szeged grandiózus uszodaterveiről.....!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karácsonyi ajándék a deszkás fiataloknak

December derekán adják át a 14 millió forintból épülő BMX- és gördeszkapályát Szentesen. Tovább olvasom