Délmagyar logó

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 35°C Még több cikk.

Gyanakodtak, de kérdezni nem mertek a szomszédok

Szentes - A közelben lakók szerint nagy forgalmat bonyolított a szentesi marihuánatermesztő, akit nemrég fogtak el a rendőrök. A bereklaposiak lapunknak meséltek arról, mit tapasztaltak a Csordás közben.
Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

– Tulajdonképpen nagyon rendes embernek ismertük meg. Mindig udvariasan köszön, állatokat tartanak, csinosítgatják azt a kis házat, amelyben élnek – mondta egy idősebb nő a bereklaposi zártkerteknél. Egy hete ezen a környéken, a Csordás közben ütött rajta a rendőrség a 34 éves D. Norberten, aki a házban marihuánát termesztett és árult. Tegnap megírtuk, hogy 27 növényt foglaltak le, az egyenruhások szerint a férfi nemcsak szárított növényi törmeléket értékesített, hanem palántákat is klónozott. A termelésről és a vásárlóiról pontos feljegyzéseket készített. A rendőröknek azt mondta: a megkeresett pénzből a most még bérelt házat szerette volna megvenni.

Ilyenkor télen jóval kevesebben élnek kint a Nagyvölgy csatornán túl, öt helybelivel találkoztunk, a történtekről már mindenki hallott. A bereklaposi zártkertekről decemberben azért írtunk, mert közvilágítást szeretnének a lakosok és a kiskertek tulajdonosai. Talán pont a vaksötét éjszakák miatt mert a férfi ebbe a „vállalkozásba" kezdeni a porták szomszédságában, találgattak a lebukás után. Köszönésen kívül kapcsolata senkinek nem volt D. Norberttel, a helybeliek viszont furcsállták, hogy miért jár hozzájuk olyan sok autó – rendszerint még éjszaka is. A járművek mindig nagyon gyorsan közlekedtek a keskeny utakon, 1-2 percnél többet soha nem töltöttek a Csordás közi ház előtt. A környékbeliek sejtették, hogy a fiatal férfi rossz úton jár, ezért nem is mertek kérdezősködni arról, mivel foglalkozik. Azt mesélték, felesége vagy élettársa lehetett a párja, aki vele élt, és akivel egy óvodáskorú kislányt neveltek. Mostanában már nagy hassal látták a fiatalasszonyt, valószínűleg második gyermekük is született, de a kisbabát senki nem látta.

Kutya őrzi az üresen maradt házat. Fotó: DM/DV
Kutya őrzi az üresen maradt házat. Fotó: DM/DV

– Nem hittük volna róla, mert olyan segítőkész. Pár éve, a nagy belvíz idején ő is segített a szivattyúzásban – mondták a férfiról. Korábban bent laktak Szentesen, de elárverezték a házukat, így kerültek ki a zártkertekbe, állította egy nő. A ház most üres, a fiatalasszony a hírek szerint hazament a faluba, ahonnan származik. Két kutya és egy csapatnyi szárnyas maradt az udvaron, ezeket a bereklaposiak szerint gondozza valaki, néha ugyanis tele van az etetőjük.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatezer fürdőjegyet kapnak a véradók Szentesen

Nyolc éve kezdeményezte az önkormányzat, hogy az önkéntes véradók strandbelépőt kaphassanak. Tovább olvasom