Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Gyenes Ágota lett a szentesi kórház orvosigazgatója

Szentes - Nemcsak sürgősségi, de műtőtömb építését is tervezik a szentesi kórházban, ahol nemrég új orvosigazgatót neveztek ki. A részletekről szerdán számoltak be a városvezetők.
- A legmesszebbmenőkig élvezi a városvezetés bizalmát a szentesi kórház új orvosigazgatója – jelentette ki Szirbik Imre a mellette helyet foglaló Gyenes Ágota augusztus eleji kinevezése kapcsán. A polgármester az intézmény nyertes pályázatairól elmondta, az energiahatékonyságot növelő projekt hamarosan indul, ehhez a fejlesztéshez az önrész felét – mintegy 40 millió forintot – a város állja, a másik részét a fenntartó megyei önkormányzat. Mint arról lapunk is többször beszámolt, a sürgősségi tömb bővítéséhez is elnyerték a támogatást a szentesiek, de a szükséges terület tulajdonlásán sokáig folyt a vita a város és a megye között. Mostanra eldőlt, hogy bérleményként nem adható át a fenntartónak a 478 négyzetméteres telek, így a vételárban kell megegyezni a feleknek. Ha ez sikerül, már 2010 tavaszán megkezdődhet a sürgősségi fejlesztése.

– Heteken belül megjelenhet a pályázati kiírás, de még nem tudni, hogy ki pályázhat az új műtőtömb megépítésére: a fenntartó vagy a tulajdonos. Ettől függetlenül Szentes vállalta, hogy saját költségén előkészíti a pályázatot, és megterveztettük az új épületet – nyilatkozta Szirbik. Vele egyetértve Gyenes Ágota azt emelte ki, a térségben élők közös célja, hogy a lehető legjobb egészségügyi szolgáltatásban részesüljenek. A fideszes képviselő szerint ezzel a fejlesztéssel a hitehagyott szentesi orvostársadalom is erőre kapna, nem mellesleg gazdaságosabban lehetne üzemeltetni az intézményt.

– Eredetileg 5 milliárdos költséggel kalkuláltunk, de úgy, hogy ha szűkülnek a lehetőségek, gond nélkül módosítani tudjunk. Mivel bekövetkezett az, amire számítottunk, simán átálltunk a 3–3,5 milliárdos változatra – mondta a műtőtömbről Szűcs Lajos alpolgármester. A négyszintes, tetőtérrel ellátott épületet a Kurca partján, a sürgősségi szomszédságában húznák föl. 191 betegágyat és 6 műtőt helyeznének el benne. Ha nyer a pályázat, legoptimálisabb esetben jövő ősszel kezdődhet meg a beruházás.

Olvasóink írták

  • 1. niemand 2009. augusztus 24. 14:09
    „Gratulálok a főorvosnőnek, nagyon bízom, hogy munkája eredményes lesz, és kisegíti a kórházat, abból a helyzetből, ahol, most van!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Köszönő videó készül Laráról

Szegvár, Budapest – Néhány perces kisfilmmel szeretne köszönetet mondani a sok segítségért a szívtranszplantáción átesett Bóta Lara Szonja édesanyja. Tovább olvasom