Délmagyar logó

2017. 04. 26. szerda - Ervin 8°C | 22°C Még több cikk.

Gyerekszoba a templomban

Napokon belül elkezdődik Szentes főterének újjáépítése – közölte tegnap a polgármester. A református templom felújítása, az idősek otthonának kialakítása és a Kiss Bálint utca újjáépítése az év végéig be is fejeződik.
A szentesi Kossuth tér arculata alaposan megváltozott a közelmúltban. Előbb a polgármesteri hivatal újult meg küllemében, az egymilliárd forintos beruházás eredményeként újjávarázsolt megyeháza pedig a napokban nyílt meg a nagyközönség számára. Szirbik Imre polgármester tegnap sajtótájékoztatón közölte: napokon belül elkezdődik a református templom, az idősek otthona és a Kiss Bálint utca rekonstrukciója a Polydrom Rt. kivitelezésében. A munkát egyelőre az időjárás hátráltatja, az építők startra készen várják a megfelelő hőmérsékletet.

A református egyházközség és az önkormányzat összefogott a sikeres pályázat érdekében, az eredményt Kovách Péter lelkész isteni ajándéknak tartja. Mint mondta, a templom renoválása az utolsó előtti percben kezdődhet el. A belső térben felújítják a szószéket, az úrasztalt, a padokat, az ablakokat, ajtókat. A padok egy része fűthető lesz, míg az orgonakarzat alatti részt üvegfallal választják el a templomtértől – itt foglalhatnak helyet a gyermekes szülők. A gyerekszobában minden hallható és látható, ami a templomban történik, viszont kifelé zaj nem szűrődik. A munkálatok alatt, egészen az év végéig elmaradnak az istentiszteletek.

Szirbik polgármester azt is elmondta, hogy a szentesi idősek otthonának építésére szerezhető címzett támogatásokról szóló, a kormány által beterjesztett törvényjavaslatot várhatóan a jövő héten fogadja el a parlament. Ennek köszönhetően egy száz férőhelyes otthon épül a városban a közeljövőben, 1,3 milliárd forintos beruházás eredményeként.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fordulat a szentesi plakátügyben

A megyei közigazgatási hivatal igazat adott a Fidesznek: a párt képviselői nemrég azzal fordultak a… Tovább olvasom