Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 4°C Még több cikk.

Gyógylovagló diákok

Második helyen végeztek a fóti integrált versenyen a szentesi Jó úton lóháton nevű alapítvány ifjú lovasai. Kézsmárkiné Piti Irén lovasterapeuta büszke lehet a tanítványaira, akik között a legfiatalabb még óvodás, a legidősebb tizenkilenc éves.
Egész nyáron keményen készültek az őszi országos megméretésre, ahol nyolc csapat közül szerezték meg az ezüstérmet. Tavaly egyébként negyedik lett a szentesi gárda, amely most fentebb léphetett a dobogón. Az önálló lovaglásban Orosz Mónika bizonyult a legjobbnak, Korbel Mária pedig harmadik helyezést szerzett. A gyógypedagógiai lovastorna kategóriában a kicsik korcsoportjában 2. Benedek Antal, 3. Földi Péter, míg a nagyoknál 2. helyen végzett Orosz Mónika. A szentesi csapat Kuncze Gábortól, az SZDSZ elnökétől vehette át a díjat.

Az alapítvány sokat köszönhet egy helybeli vállalkozónak, aki Kajás nevű lovát önzetlenül adja a lovasterápiát igénylő fiataloknak. A sajátos nevelési igényű gyerekeknek azért ajánlatos ez a terápia, mivel fejleszti a mozgásukat, erősíti a felelősségérzetüket. Az ifjú lovasok a gyakorlás előtt „leápolják" Kajást, majd a munka végén leszedik róla a szerszámokat, és adnak neki egy-egy „jutalomfalatot": répát meg almát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújítás után ázott szét a lakás

A szentesi Klauzál utcai panelházakban összesen nyolc lakás ázott be, amikor a kivitelező munkásai… Tovább olvasom