Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Hajóznak a Kurcán?

A hidak megemeléséről és utak felújításáról vitáztak a szentesi képviselők.
– Egyáltalán, miért akarna valaki hajózni a Kurcán? Nem kell megemelni a Kiss Zsigmond utcai hidat, a többit sem, inkább az északi elkerülő út megépítését kellene szorgalmazni, az elvezetné a forgalmat a városból – véleményezte a szentesi önkormányzat képviselője, Móra József (MSZP) a szerdai rendkívüli testületi ülésen. A vita tulajdonképpen évek óta zajlik, sokadjára futottak neki az utca átalakítási koncepciójának.

– Ne hagyatkozzunk a szokásos szentesi félmegoldásokra, ne konzerváljuk évtizedekre a helyzetet. Nyilván senki nem hadihajókra gondol, de jelenleg egy horgászcsónak sem fér el a hidak alatt – kért szót Horváth István díszpolgár. – Ne dobjuk el az esélyt, a hidak megemelésének lehetőségét, szavazzunk bizalmat az utánunk jövőknek – érvelt Szirbik Imre (MSZP) polgármester.

Ha abba a stádiumba jut a projekt, lehet, hogy le kell bontani a sarki ingatlant. Fotó: Králik Emese
Ha abba a stádiumba jut a projekt, lehet, hogy le kell bontani a sarki ingatlant. Fotó: Králik Emese

Az utca, a híd és a kereszteződések felújítása, bicikliút és parkolók építése mindenestül akár 2 milliárd forintba is kerülhet, csak pályázatból, apránként lehet majd megoldani, hangzott el az ülésen. A koncepcióban továbbra is szerepel, hogy ha a Kiss Zsigmond és a Batthyány utca csomópontját át kell építeni, részben vagy egészben ki kell sajátítani a Sima Ferenc utca 42/A számú ingatlant.

Ebben lakás és üzlet is van. Hogy a tulajdonosa mit szól az ötlethez, nem tudjuk, kérdeztük az ülés előtt, de egyelőre nem kívánt megszólalni az ügyben. Ezzel szemben például az út másik végén fel sem merül a bontás ötlete. A Csongrádi úti csomópont tervezésekor arra kell törekedni: a beruházás ne érintsen idegen tulajdonban lévő ingatlant, áll a javaslatban. Az elképzelésekre szavazáskor igent mondott a testület.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több pénzt ígérnek

A reformok jól működnek, Magyarország nemzetközi megítélése nagyszerű, a jövő évet az adócsökkentés évének nevezhetjük. Tovább olvasom