Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Hajrában a karácsonyi vásár

Szentes - December 23-ig várja a szentesieket a karácsonyi vásár. A vásárlási kedv napról napra nő, de napközben még mindig kevesen lézengenek a bódék között.
Szentesen nem nehéz megtalálni a karácsonyi vásárt, elég, ha az orrunk után megyünk: ha karácsonyi muzsika üti meg a fülünket, és kellemes sült hús illatot érzünk, lassítsunk, és járjuk körbe a bódékat, hátha találunk valami kedvünkre valót!

Hajrában a karácsonyi vásár Szentesen - GALÉRIA

Forralt bort árulni idén is jó üzlet, a boros faháznál szinte mindig van forgalom. Csecse-becse tekintetében a 600-700 forint értékű vásárlás már nagy szónak számít - állítja a szentesi karácsonyi vásár egyik árusa, Remzső Anikó virágboltos. Az időjárás és a pénztárca nagysága is befolyásolja a vásárlókedvet, a forgalom a tavalyihoz képest érezhetően csökkent, és a vásárlókon érződik a feszültség: szeretnének többet költeni, de nem lehet - összegzi tapasztalatait.

A december 6-án a Szent Miklós téren felállított tíz bódé nemcsak bort, kolbászt árul, kézműves termékek, ékszerek, könyvek várják leendő gazdáikat. A hagyományosnak mondható karácsonyi vásáron az árusok többnyire saját termékeikkel jelennek meg. Szűcstermékek, fenyőfák, lekvár, feketekerámia mellett rengeteg apró dísztárgy kínálja magát.

Hajrában a karácsonyi vásár Szentesen - GALÉRIA

Tajnai Krisztina a városi könyvtár munkatársaként települt ki részben rengeteg helyi kiadvánnyal. Főleg a receptkönyvek fogynak, de a verses kötetek is kelendőek- az olcsóbb fajtából. Bors Károly keramikus szinte egész nap kint van, jól telik az idő, mert lehet közben beszélgetni a járókelőkkel- vallja. Főleg délután nagyobb a mozgás, napközben kevesen vannak, de most már vásárolgatnak is az emberek.

Forralt bort szürcsölget barátaival Bali Gergő és Martinovics Máté, a Horváth Mihály Gimnázium végzős diákjai. A diáktüntetés után itt pihenik ki fáradalmaikat. Diákként karácsonyra 5-6000 forintot költenek, ajándékra a szülőktől kérnek pénzt, mivel iskola mellett kevés a munkalehetőség.
Kádár József nyugdíjas és baráti köre minden nap 3 órakor megjelenik a vásárban felállított kályha körül melegedni, beszélgetni, borozgatni. Nyáron rendszerint a Kossuth téren paroláznak, most itt beszélik meg, ki, hol, hogyan karácsonyozik.

Olvasóink írták

 • 4. Hugika010 2012. december 26. 20:20
  „sajnos igaz, hogy nem nagy vásár...régebben még a tornacsarnokban volt, de már nem kell akkora hely hozzá...”
 • 3. randika 2012. december 20. 19:46
  „akkora nagy az a vásár,hogy a bécsi elbújhat mellette!! :):):):D:D fölösleges pénz és időpocsékolás elkezdeni kitelepíteni azt a pár bodegát amit hívhatunk röviden "szabadtéri kocsmának" is. Énis kivonultam a családdal.Kb 1 percig tudtunk nézelődni,aztán már körbe is értünk.....szinvonal a béka feneke alatt van.”
 • 2. nie 2012. december 20. 10:18
  „Vásár, nem túlzás?”
 • 1. kumisz 2012. december 20. 08:29
  „"Forralt bort szürcsölget barátaival Bali Gergő és Martinovics Máté, a Horváth Mihály Gimnázium végzős diákjai. A diáktüntetés után itt pihenik ki fáradalmaikat. Diákként karácsonyra 5-6000 forintot költenek, ajándékra a szülőktől kérnek pénzt, mivel iskola mellett kevés a munkalehetőség"

  Megható cikk!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beköltöztek a gyerekek az óvodába

Elkészült és a gyerekek már birtokba is vették a Klauzál utcai óvoda megszépült épületét. Tovább olvasom