Délmagyar logó

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

Haladék a szentesi parkolóknak

Szentes - Augusztusig biztosan nem bővül ki a fizetős parkolási zóna Szentesen, mert elhúzódik a parkolóórák beszerzése. A városközpontban élők viszont jövő héttől már igényelhetik a kedvezményes bérleteket – 500 forint kezelési költség fejében.
Az eredeti tervekhez képest egy hónapot is csúszhat a fizetős parkolási zóna bővítése Szentesen. A városvezetés júliustól szerette volna hatályba léptetni a módosított helyi rendeletet, de első körben nem kapta meg a szükséges támogatást a javaslat. Április végén viszont többséget kapott az indítvány, bevezetését július 20-ára tolták el, de további haladékot kapnak a városközpontban parkoló autósok. A késedelem nem szándékos: a közbeszerzési döntőbizottság aggályosnak találta a parkolóórák beszerzését. Ma kell megjelenniük a szentesieknek a grémium előtt, hogy tisztázzák a vitás kérdéseket.

– Ha nem lesz gubanc, akkor is 5–6 hét, mire leszállítják a 7 készüléket a Kurca partjára. Felszerelésükre és üzembe helyezésükre egy-két nap elegendő. – Augusztusnál hamarabb biztosan nem indul a kibővített fizetős rendszer – mondta lapunknak Bujdosó Károly, a polgármesteri hivatal felelőse. Az új szabályok szerint a fizetős zónán belül élők egy autóra ingyenes, a második járműre pedig kedvezményes, félárú bérletet válthatnak. Az eddigi tapasztalatok azt mutatták, hogy a fizetős zóna lakóinak csupán 30–40 százaléka élt ezzel a lehetőséggel, de mivel azok számára is leszűkül a tér, akik eddig a Kossuth utca mögötti utcákban ingyen parkoltak, feltehetően a 800 térítésmentes bérletre jogosult legtöbbje kiváltja majd a bérletét. Ők már jövő héttől felkereshetik a városházát, ahol 500 forint kezelési költség ellenében meg is kaphatják a dokumentumot. Fontos tudni, hogy a Kossuth és az Ady Endre utcára nem lehet majd kedvezményes bérletet igényelni.

Nem csak a házuk előtt parkolhatnak majd ingyen a szentesi városközpont lakói – az ellenőrök kellő rugalmasságot ígérnek. A szerző felvétele
Nem csak a házuk előtt parkolhatnak majd ingyen a szentesi városközpont lakói – az ellenőrök kellő rugalmasságot ígérnek. A szerző felvétele

Bár a rendeletben úgy szerepel, hogy az ingatlanokhoz legközelebbi parkolóra vonatkozik majd a bérlet, az ellenőrök nem lesznek nagyon szigorúak.

– Rugalmasan fogjuk kezelni ezt a kérdést, nem ragaszkodunk az utca-házszámhoz. A Horváth Mihály utca lakói például a Jövendő és a Bocskai utcai parkolókat is használhatják majd – fogalmazott Bujdosó Károly. A szakember szerint lesz elég hely Szentesen parkolni még akkor is, ha az összes kedvezményezett igényel bérletet: a 900 érintettre ugyanis mindössze 798 felfestett parkolóhely jut.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

50 éve áll a megye legmagasabb építménye

Szentes - Tavaly kicsit összement, de így is kilométerekről látni a szentesi tévétornyot, amit 50… Tovább olvasom