Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Halálos verekedés a pszichiátrián: nem jogerősen 6 és fél év börtön

Szentes - Magatehetetlen idős betegtársát verte meg és okozta halálát a szentesi Gullay Ádám Mihály. A 35 éves férfi tettét a Bugyi István Kórház Pszichiátriai Osztályán követte el: nem jogerősen 6 és fél év börtönre ítélték. Keddtől a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik az ügy.
Megírtuk: halált okozó testi sértésért 6 és fél év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Törvényszék Gullay Ádám Mihályt tavaly október 1-én. A 35 éves szentesi férfi 2012. február 5-én a szentesi Bugyi István Kórház Pszichiátriai Osztályán olyan súlyosan megütötte 67 éves, magatehetetlen betegtársát, hogy a csongrádi F. Mihály az orvosi ellátás ellenére belehalt sérüléseibe. A döntést az ügyész tudomásul vette, az ítélet ellen a vádlott a büntetés enyhítése, a védő szintén enyhítés és a bizonyítási indítvány elutasítása miatt nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára, ahol kedden kezdődik meg a tárgyalás.

Gullay Ádámot 1997-től drog és alkohol miatti agresszivitása, és tudathasadásos elmebetegsége miatt folyamatosan kezelték. Februárban azért került kórházba, mert lakókocsijában kihűlt állapotban találtak rá, és önmagára veszélyesnek nyilvánították.

A vádlottat felvették a kórházba, és egy olyan kórteremben helyezték el, ahol még négy beteg volt, köztük F. Mihály sértett is, akit egy közlekedési baleset miatt szállítottak be koponya és mellkasi sérülésekkel. A sértett bal oldala lebénult, mozogni nem tudott, teljes ellátásra szorult.
2012. február 5-én hajnali 2 óra körül az ágyában magatehetetlenül fekvő, az állapota miatt többször hangosan beszélő, kiabáló sértett arcára a vádlott ököllel legalább kétszer nagy erejű, háromszor kis és közepes erejű ütést mért. Az ütések következtében a sértett súlyos sérüléseket szenvedett, több csontja is eltört. A bántalmazást követően a sértett sérüléseit a kórház traumatológiáján ellátták, őt az osztályra visszahelyezték. Azonban a sértett az arckoponya sérülésekből származó vérzés következtében, vérbelehelés folytán még aznap fulladás következtében meghalt, amelyhez hozzájárult a vérkeringés megingatására alkalmas jelentős mértékű vérvesztés is.
A vádlottat személyiségtorzulása a tette elkövetésekor közepes fokban korlátozta cselekmény felismerésében és a felismerésnek megfelelő cselekvésben – áll az I. fokon eljáró bíróság ítéletében.

Olvasóink írták

 • 6. gyöngyszem2 2013. január 20. 20:43
  „Hogy is van ez?:
  "Gullay Ádámot 1997-től drog és alkohol miatti agresszivitása, és tudathasadásos elmebetegsége miatt folyamatosan kezelték-A vádlottat felvették a kórházba, és egy olyan kórteremben helyezték el, ahol még négy beteg volt, köztük F. Mihály sértett is, akit egy közlekedési baleset miatt szállítottak be koponya és mellkasi sérülésekkel. A sértett bal oldala lebénult, mozogni nem tudott, teljes ellátásra szorult."
  most akkor a balesetis beteg volt rossz helyen vagy az elmebeteg vádlott?”
 • 5. makospite 2013. január 19. 12:58
  „Verekedés? Ez verésnek tűnik. Nagy különbség!”
 • 4. mukiwa 2013. január 16. 12:21
  „Azt kivanom a cikk irojanak meg azoknak akik engedtek, hogy a cikkben az elkoveto teljes neve ki legyen irva, hogy szulokent eljek meg ugyan ezt, hogy lassak vissza a gyerekuk nevet az ujsagban. Mint ha nem lenne enelkul is eleg bajuk. Lelketlen <moderálva>”
 • 3. nie 2013. január 15. 05:54
  „S közben nem voltak beosztott dolgozók az osztályon? A sérülés ellátásakor a vérzésre nem gondoltak? Elme beteg embereket is elítélhetnek?”
 • 2. Jozsoci 2013. január 15. 05:16
  „A traumatológiai osztály orvosainak felelősségét vizsgálja valaki??? A cikkben leírtak szerint egyértelmű mulasztás történt!”
 • 1. klj-54 2013. január 14. 18:30
  „Ha beteg akkor milyen alapon ítélik el?
  Disszociatív elmebaj tudtommal kizáró ok a magyar jogrendszerben!
  Ha nem az akkor meg mi a fenét keresett ott? (Zárt osztály)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Időjárás előrejelző radart telepítenek Szentesen

Árvízvédelmi előrejelzésre is alkalmas lesz a Szentesre telepítendő radar. Tovább olvasom