Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Harmincan köszöntik Biankát

Szegvár - Harmincfős vendégsereg ünnepli szombaton Szegváron Magyar Bianka harmadik születésnapját. Lapunkban már többször írtunk a kislányról és vak szüleiről.
– Tavaly még csak az édesanyjával mehetett ki a boltba, mert Julcsi farkasvakságban szenved, azaz a nappali fényben lát valamennyit, most már velem is eljöhet, bár én teljesen vak vagyok. Mindkettőnkre vigyáz ugyanis Maci, az új vakvezető kutyánk, „aki" a már nagyon öreg Zorán feladatait vette át – mondta szegvári otthonukban Magyar Dénes.

A 30 éves vak fiatalembernek és 27 éves feleségének, Juliannának, aki szintén vak, napra pontosan három éve született egészséges lányuk. Ma harmincfős vendégsereg – rokonok, barátok, ismerősök – ünnepli Szegváron Bianka születésnapját.

– Most lesz a szülinapom! – súgta Bianka, majd elárulta: játékot kap ajándékba. De hogy milyen játékot, azt nem tudta. A szülők nem mondták meg, ugyanis meglepetésnek szánják.

ma hároméves a vak szülők egészséges kislánya. A szerző felvétele
Ma hároméves a vak szülők egészséges kislánya.
A szerző felvétele

Bianka rendkívül mozgékony kislány, hol az egyik macskával, hol két kölyökcicával jött be a szobába. Aztán úgy ült rá Macira, mintha karosszékbe telepedne. A kutyus meg sem rezzent.

A kislány ősszel kezdi az óvodát. Bár a rokonok tartottak attól, hogy örökölhet szülei betegségét, eddig még beteg sem volt. Az étvágya jó, ma már 15 kilogramm, s egy centi híján egy méter magas.

Kedvence a borsófőzelék, a túrós és tejfölös tészta, a makaróni és a csirkehús. Nagyon szereti etetni a csirkéket, és segít édesapjának a porszívózásban.

– Nem sok lehetőségünk van, hogy dolgozzunk – mondták a szülei, akik korábban a fővárosi kefegyár bedolgozóiként szőnyegeket és lábtörlőket készítettek. – Juliannának lejárt a gyese, de a kefegyártól két hónapja nincs munkája, s nem is nagyon bízunk benne, hogy lesz – mondta Magyar Dénes, aki masszőrnek is tanult, de Szegváron nincs igény a munkájára. Azt tervezi, hogy Szegeden próbál szerencsét. Elmondása szerint Szegedre Maci kutya kíséri majd el.

Olvasóink írták

 • 3. ujpest111 2011. július 17. 17:18
  „Boldog szülinapot Bianka! Nagyon gyönyörű kislány vagy!!
  Minden elismerésem a szülőké!!!!”
 • 2. Martynko 2011. július 16. 22:14
  „Boldog szülinapot! Minden elismerésem a szülőknek!”
 • 1. csillogás 2011. július 16. 11:13
  „boldog szülinapot Biankának! A szülőknek pedig kitartás! :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ki lesz a strand szépe?

Szentes - Kétszáznál is többen töltötték le a ma délelőtt 9 órakor a ligeti uszodában kezdődő… Tovább olvasom