Délmagyar logó

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő 0°C | 7°C Még több cikk.

Három helyen lesz új sáv Szentesen - Kitáblázták, hol épül kerékpárút

Az időjárástól is függ, mikor kezdik el a három új szentesi kerékpárút építését, az viszont biztos: év végére el kell készülni mindegyikkel - tudtuk meg Szirbik Imre polgármestertől.
Lapunk többször beszámolt róla: a Kiss Zsigmond utcában, a tévétoronynál és a tiszai strandnál épül egy-egy új kerékpársáv. Előbbi két helyszínen egy-egy kilométert, utóbbin 240 métert alakítanak ki a bicikliseknek. A város teljes egészében pályázati pénzből készítheti el, 325 millió forintba kerül majd. A Kiss Zsigmond utcában most az autókkal azonos sávban kénytelenek haladni a kerekezők, ez balesetveszélyes, és a forgalmat is lassítja időnként. Az új bicikliút mindkét problémát megoldja majd. A tévétoronynál talán ennél is rosszabb a helyzet.
A tiszai feljárónál is tábla hirdeti már, hogy nemsokára kezdődik a munka. Fotó: Králik Emese
A tiszai feljárónál is tábla hirdeti már, hogy nemsokára kezdődik a munka. Fotó: Králik Emese

Arrafelé több munkahely van, a dolgozni járó bicikliseknek a főúton, a kamionok mellett kell közlekedniük. Ott az Ipartelepi út és a tévétoronynál lévő kereszteződés között építik ki az új sávot. A tiszai strandnál azt oldják meg, hogy – szemben a jelenlegi helyzettel – ne a nagykockakő, illetve betonlap burkolatú úton kelljen zötykölődni.
A polgármester szerint most a nyomvonalak tisztítása, az előkészítés zajlik. Néhány esetben még magántulajdonosokkal is egyezségre kell jutni a terület kérdésében. Ha mindez sínre kerül, és lezajlik a közbeszerzési eljárás, továbbá például a Tisza vízállása is kedvező lesz, kezdődhet a munka.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elromlott egy adagoló a berekháti vízműtelepen - hibás alkatrész miatt büdös az ivóvíz Szentesen

Büdös, de iható a szentesi víz az üzemeltető Alföldvíz szerint. Tovább olvasom